Takelen gecrashte tram loopt vertraging op

Het stutten van het appartementsgebouw duurt langer dan voorzien. De tram blijft voorlopig onaangeroerd in de Cruyslei staan.
BELGA Het stutten van het appartementsgebouw duurt langer dan voorzien. De tram blijft voorlopig onaangeroerd in de Cruyslei staan.
De opruimingswerken na het zware ongeval met een tram op de Boekenberglei in Deurne zullen veel langer duren dan gepland. Het stutten van het gehavende appartemengsgebouw zal pas tegen 18 uur zijn afgerond. De Lijn kan pas daarna beginnen met het wegtakelen van de gecrashte tram. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een honderdtal buurtbewoners en kijklustigen volgen sinds vanmorgen de takel- en opruimingswerken aan het kruispunt van de Cruyslei met de Boekenberglei. Een tram ontspoorde en reed rechtdoor het kabinet van een tandarts op het gelijkvloerse binnen. De tramchauffeur en een passagier raakten ernstig gewond.

De tram richtte een ravage aan in het tandartsenkabinet van Walter Hintjens en zijn echtgenote Kristine Penneman. Een steunmuur is zwaar geraakt. De stadsingenieur laat het gebouw eerst stutten. Pas daarna kan de tram worden weggetrokken. 

Woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn: “Het stutwerk duurt langer dan eerst gepland. Er is extra materiaal onderweg vanuit Gent. Rond 15u30 komt dat materieel ter plaatse. De werklui hebben zeker tot 18 uur werk om alle steunpilaren te plaatsen.  Vervolgens komt de architect het gebouw inspecteren. En pas dan kan onze kraan die al enkele uren klaarstaat, de gehavende tramstellen wegnemen. De tram zal op een vrachtwagen worden geladen.”

Voor de tramreizigers van en naar Deurne betekent dit dat de hinder nog zeker tot morgenvroeg zal verder duren. Het tramverkeer op de lijnen Silsburg-Nationale Bank en Eksterlaar-Groenenhoek blijft verstoord. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maarten Cautereels

    Logisch. Bij De Lijn loopt nu eenmaal àlles vertraging op

  • Wesley Kenis

    En word de tandarts vergoed of is het weeral "enkle geld voor de topjobs" zoals altijd bij jullie? ??? Een klacht voor opzettelijke slagen en verwondingen zou wel gepast zijn als blijkt dat er stelselmatig problemen zijn op dat punt.