RAFC moet Wauters 6 miljoen euro

CLUB IS "MET VERSTOMMING GESLAGEN" EN GAAT IN HOGER BEROEP

Ex-voorzitter van RAFC Eddy Wauters.
Photo News Ex-voorzitter van RAFC Eddy Wauters.
Meer dan 6 miljoen euro moet Royal Antwerp Football Club betalen aan haar ex-voorzitter Eddy Wauters (83). De rechtbank in Brussel heeft de eerdere uitspraak van de Arbitragecommissie van de Belgische Voetbalbond van bijna een jaar geleden bevestigd. Definitief is de beslissing nog niet. De club is "met verstomming geslagen" en zal in hoger beroep gaan.

Tijdens zijn periode van net geen 43 jaar aan het hoofd van The Great Old had Eddy Wauters veel geld in de club gepompt, maar begin 2012 werd hij zonder boe of ba aan de kant geschoven door de nieuwe bestuurders Jos Verhaegen en Gunther Hofmans. Prompt eiste Wauters al zijn centen terug via een procedure. Volgens CEO Patrick Decuyper, die het roer overnam van de clan-Verhaegen, had hij een deal met Wauters voor 2,6 miljoen euro, maar dat akkoord staat ter discussie. Wauters zegt dat hij nooit een schikking voor zijn schulden heeft afgesloten.


In maart vorig jaar gaf de Arbitragecommissie van de Belgische Voetbalbond Wauters gelijk: RAFC moet oud-voorzitter Eddy Wauters 4,9 miljoen euro plus interesten betalen.


Decuyper en RAFC reageerden toen furieus. De nieuwe sterke man meldde dat het geen probleem zou zijn om te betalen, maar dat ze de beslissing wel zouden aanvechten. "Ik zal nooit aanvaarden dat zo'n man of zulke mensen Antwerp in de problemen zullen brengen", klonk het strijdvaardig.

kos

Rond de tafel

Bij de kortgedingrechter in Antwerpen ving de voetbalclub bot. Een procedure bij de rechtbank in Brussel draaide eerder deze week ook uit op een zege voor Wauters. De vernietiging van de beslissing van de Voetbalbond is afgewezen. "Beroep kan nog", zegt meester Yves Teughels die Eddy Wauters bijstaat. "Dat werkt niet opschortend, dus mijn cliënt kan dat geld opeisen. Liefst zouden we met de mensen van Antwerp rond de tafel willen zitten om tot een akkoord te komen." Met interest zou het bedrag al opgelopen zijn tot meer dan 6 miljoen euro.


De reactie van RAFC op het vonnis bleef gisteren niet uit. "Na lezing van het vonnis vandaag en studie met verschillende juristen en advocaten is de club met verstomming geslagen over de inhoud van dit vonnis", klinkt het bij de woordvoerder van de club. "De club zal dan ook in hoger beroep gaan. De middelen zijn aanwezig en bijgevolg brengt dit vonnis de club niet in gevaar. De toekomst van de club is dan ook veilig. Het is zeer jammer dat dhr. Wauters als ex-voorzitter wederom zijn eigen belang veilig stelt en laat primeren boven het clubbelang. De club betreurt dan ook deze houding van de ex-voorzitter."


Wauters denkt zelf ook dat RAFC nog in beroep zal gaan. "Ze zullen alles proberen om me niet te moeten betalen", zegt hij. "Ik heb het geld geleend, toen ze het nodig hadden om in leven te blijven. Ik heb ze altijd gered. Het gaat ook niet om 5 euro. Ik doe toch niets onrechtmatig door mijn geld terug te willen. Dat vindt de rechtbank ook. Ik zal de club volgende week een brief sturen met de vraag om me eindelijk te betalen."