Nu al drie schietpartijen vlak bij woning Bart De Wever: “Het begrip ‘wakker schieten’ heeft een nieuwe betekenis gekregen”

Het appartementsgebouw op de Herentalsebaan is momenteel afgesloten door de politie
Marc De Roeck Het appartementsgebouw op de Herentalsebaan is momenteel afgesloten door de politie
Op de Herentalsebaan en in de Van Steenlandstraat  in Deurne is er vannacht rond 4.45 uur geschoten op twee appartementsgebouwen. Zowat een halfuur later werd ook een flatgebouw in de Dascottelei onder vuur genomen. Eén van de gebouwen bevindt zich vlak over de woning van burgemeester Bart De Wever. “Het begrip ‘wakker schieten’ heeft een nieuwe betekenis gekregen”, reageert hij.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De federale gerechtelijke politie is ter plaatse afgestapt. Mogelijk zijn de schietpartijen gelinkt aan het drugsgeweld van de jongste weken. Verschillende kogelinslagen zijn te zien in het raam van de eerste verdieping. 

Een bejaarde buurvrouw die twee huizen verder woont, hoorde de schietpartij. “Het waren drie of vier schoten. Toen ik buiten ging kijken was er niets meer te zien. De schutter was al weggevlucht.”

Kogelinslagen op de eerste verdieping
Marc De Roeck Kogelinslagen op de eerste verdieping

“Dit is voor mij hetzelfde als voor alle Antwerpenaren die getuige moeten zijn van het geweld in het criminele milieu”, reageert burgemeester Bart De Wever. “Over wat er aan gedaan moet worden, heb ik toevallig vorige commissie een lange uiteenzetting gedaan. Nu, het begrip ‘wakker schieten’ heeft wel een nieuwe betekenis gekregen bij ons.”

Ter hoogte van het huis van burgemeester De Wever staat al enkele jaren een politiecamera. 

Speurders onderzoeken de schietpartij aan de Dascottelei.
Sander Bral Speurders onderzoeken de schietpartij aan de Dascottelei.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket meldt dat er rond hetzelfde tijdstip nog een tweede schietpartij heeft plaatsgevonden in de Van Steenlandstraat, niet ver van de Herentalsebaan. Ook daar is op een woning geschoten. Omstreeks 5.15 uur hoorden buren dan weer schoten in de Dascottelei. Daar werden vijf kogelinslagen aangetroffen op de eerste verdieping van een flatgebouw.

Ook in de Van Steenlandstraat is er op een woning geschoten.
Marc De Roeck Ook in de Van Steenlandstraat is er op een woning geschoten.

“Inderdaad link naar drugsmilieu”

Volgens procureur Franky De Keyzer  zijn de schietpartijen van vanmorgen waarschijnlijk gelinkt aan het drugsmilieu. “Het is nog vroeg in het onderzoek maar de eerste elementen duiden toch op een link met het drugsmilieu. Wij hebben voor de drie schietpartijen een onderzoeksrechter gevorderd en deze zal ter plaatse het onderzoek leiden.”
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Ooijen

  Marc Baeyens, nu krijgen ze in antwerpen de betonmaffia er gratis bij. Ga aan Bartje eens vragen waar zijn beloofde transparantie omtrent Land Invest blijft. Op de terugweg naar buiten zal u de vloer niet raken.

 • Marc Baeyens

  Bart De Wever is geen seconde te vroeg burgermeester van A'pen geworden. Met het vorige linkse beleid was de stad nu volledig in handen van de maffia gevallen.

 • Peggie Van Audenhove

  Mannen het gaat hier wel niet over cannabis maar over hard drugs zoals coke..heroïne..en de miljoenenhandel daarin. We spreken over dealen op hoog niveau en een netwerk met tentakels tot overal in het buitenland dankzij de haven. De reeks 'Over Water' (die trouwens gebaseerd is op ware feiten) was er niet ver naast. Deze bende moet opgerold worden en als blijkt dat het om buitenlanders gaat moeten die hun straf maar thuis gaan uitzitten (en daarmee bedoel ik in hun land van herkomst).

 • Arend Donderbusser

  repressief drugsbeleid, armoede creëren, niet leren van andere landen, een "oorlog" beginnen tegen drugs en dan verbaasd zijn dat er geschoten wordt, en als reactie nog meer repressie. Net zoals de maffia bij de drooglegging als 1vd vele voorbeelden, creëren de machtswellustelingen wederom hun eigen monster.

 • phil smedts

  Nu het zich aan de voordeur van Dewever voordoet, zal er misschien eindelijk iets gedaan worden.