Moordonderzoek gestart na verdacht overlijden 53-jarige vrouw: “Leven lachte haar net weer toe”

Petra K. / De politie onderzoekt het verdacht overlijden aan de Gabriël Vervoortstraat in Deurne.
rv / Jan Aelberts Petra K. / De politie onderzoekt het verdacht overlijden aan de Gabriël Vervoortstraat in Deurne.
Het lichaam van de 53-jarige Petra K. is vrijdagochtend aangetroffen in haar eigen appartement in Deurne. Ze werd gevonden door haar vader, die meteen de politie verwittigde. Het parket sluit geen enkele piste uit maar startte een moordonderzoek na “aanwijzingen van mogelijk kwaad opzet”.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vader van Petra K. (53) belde vrijdagochtend om 9.10 uur de hulpdiensten omdat hij zijn dochter dood had aangetroffen in haar appartement in de Gabriël Vervoortstraat in Deurne. Door het turbulente verleden van het slachtoffer werd er eerst uitgegaan van een wanhoopsdaad, maar na enkele uren onderzoek opende het parket toch een moordonderzoek.

Onderzoeksrechter

“Uit de eerste vaststellingen zijn verschillende verdachte elementen aan het licht gekomen”, zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “Het parket vorderde meteen het labo en de wetsdokter. Omdat er aanwijzingen zijn van een mogelijk kwaad opzet, is ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord. Die stapte met het parket ter plaatse af. Meer informatie kan er op dit moment niet gegeven worden.”

Het labo kwam ter plaatse.
Jan Aelberts Het labo kwam ter plaatse.

Nieuwe vriend

Volgens naaste buurman Noël Voets had Petra een turbulent verleden met verschillende mislukte wanhoopsdaden. “Maar daar wil ik niet op ingaan”, zegt Noël. “Belangrijker is dat ze de laatste tijd terug aan de betere hand was. Ze had sinds kort een nieuwe vriend en ze was zienbaar gelukkig. Ze kocht nieuwe, hippe kledij, ze tutte zich terug op, ze zag er opnieuw gezond uit en erg jong voor haar leeftijd. Door een ongeval in het verleden was ze een tijd bedlegerig en liep ze met een kruk, ze was erg bijgekomen in die periode. Die kruk heb ik al lange tijd niet meer gezien, ze was terug goed te been en een ferm stuk afgevallen.”

“Wat er gebeurd is met Petra?”, vraagt Noël zich hardop af. “Ik weet het niet. Ik heb in de nacht van donderdag op vrijdag niks verdachts gehoord in het gebouw, en ik ben drie keer wakker geworden. Je denkt natuurlijk onmiddellijk aan de wanhoopsdaden uit het verleden, maar ze was nu net zo gelukkig de laatste tijd? Anderzijds zou ik ook niemand kunnen bedenken die Petra iets zou willen aandoen.”

De vrouw woonde op de derde etage, onder de groene balustrade.
Jan Aelberts De vrouw woonde op de derde etage, onder de groene balustrade.

“Petra kreeg dikwijls bezoek van haar nieuwe vriend en van haar vader”, gaat Noël verder. “Die woonde vlakbij en hield altijd een hand boven haar hoofd, hij beschermde haar. Petra’s vader was haar steun en toeverlaat, ook in periodes dat het minder goed ging met Petra.”

Geen arrestaties

Op het moment dat Petra werd gevonden, was er niemand anders in het appartement aanwezig. De speurders onderzoeken nu of de vrouw kort voor aankomst van haar vader overleden is, of al langer dood in haar appartement lag. Het tijdstip van overlijden kon vrijdag nog niet vrijgegeven worden door het parket. Er zijn vrijdag ook geen arrestaties gebeurd.

Ondanks het moordonderzoek is een wanhoopsdaad nog steeds niet uitgesloten.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

Buurman Noël kende het slachtoffer goed. Hij is erg aangedaan.
Jan Aelberts Buurman Noël kende het slachtoffer goed. Hij is erg aangedaan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy muis

  Triestig dit te moeten lezen .petra was een lieve mama.sterkte aan haar kids!

 • Elisa deJong

  Vreselijk... hoop de ware toedracht wordt ontdekt, sterkte..

 • Erwin Fiers

  Het is hier vechten om te over( leven) in dit land.Teweinig mensen krijgen steun die ze nodig hebben.Ze geraken geisoleerd en weten niet meer hoe het verder moet.Triestig.Innige deelneming.

 • ANITA CAELEN

  Heel erg wat er ook gebeurt is.Mijn innige deelneming en veel moed en sterkte voor de familie en vrienden.