Met dank aan robotfoto in ‘Faroek’: jongeman (19) gevat die vrouw (81) overviel in flat

De robotfoto van de verdachte werd verspreid via het opsporingsprogramma Faroek.
rr De robotfoto van de verdachte werd verspreid via het opsporingsprogramma Faroek.
Een 19-jarige jongeman is opgepakt voor de mislukte overval op een 81-jarige vrouw in de Ter Rivierenlaan in Deurne, nadat een robotfoto werd verspreid via het VTM-programma Faroek. De man bedreigde de vrouw met een pistool en eiste geld. Dankzij een alerte buurvrouw kon de bejaarde dame ontsnappen. 

Een jongeman belde op zaterdag 8 december 2018 ’s avonds aan bij verschillende bewoners van een flatgebouw aan de Ter Rivierenlaan in Deurne. Zo raakte hij binnen. Op de zevende verdieping belde hij aan bij een 81-jarige vrouw. 

Eén van de bewoners  merkte dat er iets gaande was en keek even in de trappenhal. Zij zag hoe de overvaller de lift uit kwam en aanbelde bij de oude vrouw. Die deed nietsvermoedend open. De overvaller deed zich eventjes voor als een ongeruste buurman die kwam controleren of de elektriciteit in het appartement nog werkte, waarop hij de deur open duwde en een wapen trok.

Pistool tussen ribben

De buurvrouw hoorde een gil en een mannenstem uit het appartement van het slachtoffer komen en belde ongerust aan. De bejaarde vrouw moest open doen van de overvaller en zeggen dat er niets aan de hand was.  Ondertussen duwde hij het pistool in haar ribben.  De oude vrouw slaagde er toch in te ontsnappen. De buurvrouw trok haar in huis binnen en verwittigde de politie. 

Het Antwerpse parket verspreidde een robotfoto van de verdachte via het opsporingsprogramma Faroek. Dat resulteerde in de arrestatie van een 19-jarige verdachte. De man ontkent de feiten. De raadkamer besloot gisteren dat hij nog minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.