Match achter gesloten deuren dreigt voor Antwerp FC na zoveelste incident met eigen supporters

De Hel van Deurne Noord zou zich wel eens tegen de eigen supporters kunnen keren
BELGA De Hel van Deurne Noord zou zich wel eens tegen de eigen supporters kunnen keren
De geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft de club naar aanleiding van de rookpotten en het gebruik van pyrotechnisch materiaal tegen KRC Genk één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel opgelegd. Eerder besliste de club al dat supporters van tribune 2 en 3 geen toegang meer krijgen tot tribune 1. Ook toen omdat een aantal supporters keet schopten. Nog eerder werd een Europese sanctie opgelegd na wangedrag. “Het zijn enkelingen die het verpesten voor iedereen”, klinkt het bij veel Antwerpfans.

De Hel van Deurne Noord, een bijnaam waar The Great Old trots op is en waar supporters van Royal Antwerp FC maar al te graag mee uitpakken. Tegenstanders zijn beducht voor die hel en weten dat een verplaatsing naar Deurne Noord nooit een lachertje is (vraag maar aan Club Brugge). 

Maar die hel lijkt zich nu tegen de club zelf te keren. De geschillencommissie van de KBVB heeft de club één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel opgelegd. Deze sanctie is het gevolg van herhaaldelijke inbreuken op de voetbalwet Binnenlandse Zaken, en meer specifiek van het feit dat een dame in die wedstrijd lichte brandwonden opliep. “We hebben begrepen dat de bevoegde instanties over heel wat beelden van verschillende individuen beschikken en dat alle personen die geïdentificeerd worden door de politie zullen vervolgd worden. De club zal het niet nalaten om de mogelijke schade te verhalen bij de geïdentificeerde supporters”, zegt de club.

Van trappen geduwd

Concreet betekent dit dat, indien er vanaf de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen en dit tot 30 november 2020, opnieuw pyrotechnisch materiaal wordt gebruikt tijdens een thuis- of uitwedstrijd, RAFC een wedstrijd achter gesloten deuren zal moeten spelen. Eerder besliste de club al supporters uit tribune 2 en 3 de toegang tot tribune 1 voor de rest van het seizoen te ontzeggen nadat enkelingen niveau twee probeerden binnen te dringen. De veiligheidscoördinator werd van de trappen geduwd en brak daarbij zijn knie. 

De Hel van Deurne Noord zou zich wel eens tegen de eigen supporters kunnen keren
GMAX AGENCY De Hel van Deurne Noord zou zich wel eens tegen de eigen supporters kunnen keren

Nieuwe klap

Na de recente veroordeling voor de Europese campagne, die stelt dat er 5.000 supporters minder toegelaten zullen worden tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, is dit opnieuw een klap. Niet het minst voor het supporterslegioen zelf. Daarbij komt dat de club zich vandaag moet verdedigen voor het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd RAFC tegen Club Brugge van 10 november en voor inbreuken op de voetbalwet Binnenlandse Zaken tijdens die wedstrijd.

De laatste thuiswedstrijd kwam reeds een spontaan, krachtig signaal van de supporters als groep tegen een individu. “Wij hebben dan ook vertrouwen in die instanties om boetes en straffen aan de juiste personen toe te wijzen. De club heeft altijd haar verantwoordelijkheid genomen en zal dit blijven doen. Ter bescherming van de club maar vooral om alle echte supporters te geven wat ze verdienen”, besluit de club.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • daniel d'hulst

    Amaai en vrijdag komt Mechelen dat belooft