Man (65) in kritieke toestand op straat gevonden

Een auto-ongeval? Een ongeval als bijklusser? Neergeslagen bij een overval? De familie van de 65-jarige Kazimierz Oleck piekert zich suf over wat de Poolse man kan zijn overkomen. Dinsdag werd Kazimierz bewusteloos en met verschillende schedelbreuken op straat gevonden.

De spoedarts verwittigde dinsdagavond de politie toen hij de zware schedelletsels bij de Poolse man, Kazimierz Oleck, had opgemerkt. Die konden onmogelijk veroorzaakt zijn door een val. Ook een ruzie waarbij iemand met een blote vuist zou geslagen hebben, kan zulke zware breuken niet verklaren. De man wordt nog zeker enkele dagen in coma gehouden. Pas dan kunnen dokters de schade aan de hersenen inschatten. Schoonzoon Artur Flis: "Kazimierz is gevonden aan het rondpunt van de Te Rivierenlaan in Deurne. Mijn schoonvader kwam waarschijnlijk van zijn werk in Wijnegem. Hij kluste in het zwart bij voor een baas. Heeft hij daar een ongeval gehad en heeft iemand hem in Deurne gedumpt, uit schrik dat het zwartwerk zou uitkomen? Dat klinkt vergezocht, maar zoiets gebeurt in die sector." Kazimierz dronk graag een pintje. Hij had ook die dinsdag een glas op. Volgens de dokters was hij zeker niet zo zat dat hij niet meer op zijn benen kon staan.

Oproep naar getuigen

Artur Flis: "De breuken situeren zich achteraan de schedel. Alsof iemand hem verschillende klappen met een stok of een knuppel heeft gegeven. Of is hij toch aangereden door een auto, die dan vluchtmisdrijf pleegde. Dat acht ik minder waarschijnlijk omdat niemand iets van hevig remmen of een zware bonk heeft gehoord."


Vandaar dat de familie een oproep doet aan getuigen. Heeft iemand een auto zien wegscheuren of heeft iemand een gevecht of een overval gezien in de Te Rivierenlaan waar Kazimierz bij betrokken kan zijn geweest? Of heeft iemand de verdwenen gsm van Kazimierz gevonden? Dat toestel kan uitwijzen wat hij die dinsdag had gedaan. Ook de politie opent een onderzoek en zal zo snel mogelijk een opsporingsbericht verspreiden. (PLA)