Leerlingen versieren 100 oorlogshelmen om 100 jaar Wapenstilstand te herdenken

De leerlingen versierden honderd oorlogshelmen met allerlei vredesboodschappen
Stad Antwerpen De leerlingen versierden honderd oorlogshelmen met allerlei vredesboodschappen
Op de luchthaven van Deurne vormen kinderen en leerkrachten met 100 versierde legerhelmen het vredesteken. Dat doen ze naar aanleiding van 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog.

In de aanloop naar de herdenking van WOI in Deurne speelde op maandag 15 en woensdag 24 oktober het gezelschap Hikke Takke Toe de voorstelling ‘Ten Aanval’, een aangrijpend en interactief muzikaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog voor leerlingen van de derde graad.

Na de voorstelling gingen de leerlingen van de basisscholen Kadee, Trampoline, Axi-Joma en Sancta Maria aan de slag om 100 legerhelmen creatief te versieren en er een vredesboodschap in te verwerken. Zo stonden ze even stil bij de tragedie die meer dan 100 jaar geleden plaatsvond, anderzijds konden ze ook nadenken over een vredesboodschap voor de toekomst. 

De leerlingen vormden het vredessymbool
Stad Antwerpen De leerlingen vormden het vredessymbool
De leerlingen versierden honderd oorlogshelmen met allerlei vredesboodschappen
Stad Antwerpen De leerlingen versierden honderd oorlogshelmen met allerlei vredesboodschappen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wim Cools

    Schitterend initiatief!!