Jarige motorrijder crasht op politiewagen

MAN (54) MERKT AUTO MET ZWAAILICHTEN EN SIRENE TE LAAT OP

De motorrijder reed de politiewagen in de flank aan.
Marc De Roeck De motorrijder reed de politiewagen in de flank aan.
Een 54-jarige man uit 's Gravenwezel is gisterenmiddag op zijn verjaardag op een politiewagen gebotst in Deurne. De politiewagen, die rood had, stak mét zwaailicht en sirene een kruispunt over. De motorrijder, die groen had, zag de auto te laat en reed hem in de flank aan.

De 54-jarige Carlos was op weg naar zijn zoon toen hij met zijn motor in de flank van een politiewagen reed. Het prioritaire voertuig kwam uit de Jan Welterslaan met zwaailicht en sirene op het kruispunt gereden om daar linksaf de Bisschoppenhoflaan te nemen richting Antwerpen. Een bestelwagen die groen had en de politie zag aankomen, stopte. De politieauto reed verder, maar net op dat moment kwam achter het gestopte voertuig een motorrijder aangereden. Hij botste in de flank van de politiewagen.


"Ik zag het voor mijn ogen gebeuren. De bestelwagen stopte voor het groen op het rechtervak om de politiewagen door te laten. Die reed langzaam het kruispunt over. Maar de motorrijder week uit naar het linkervak en botste tegen zeventig per uur tegen de flank van de politiewagen", vertelt getuige Marnicq Spruyt, die bij Bandencentrale Dekkers werkt. "Die motorrijder was zich van geen kwaad bewust."


Marnicq liep meteen naar het ongeval om de eerste hulp toe te dienen. "Eerst ging ik naar de agenten maar zij zeiden dat ze in orde waren. Ik hoorde een van hen via hun radio bijstand vragen. De agent die reed, moest even bekomen maar zijn passagier kwam meteen te hulp. De motorrijder was er erger aan toe. Ik ben de hele tijd tegen de motorrijder blijven praten want hij dreigde het bewustzijn te verliezen. Hij vertelde wel dat het vandaag zijn verjaardag was. Zijn armen hingen er slap bij, vermoedelijk door de opgelopen breuken. Hij hoestte soms ook bloed op, en zijn gezicht en hals zaten ook onder het bloed."

Marnicq zag het ongeval gebeuren en bleef bij het slachtoffer tot de hulpdiensten arriveerden.
D Acke Marnicq zag het ongeval gebeuren en bleef bij het slachtoffer tot de hulpdiensten arriveerden.

Dekzeil

Ook de bestuurder van de bestelwagen bood hulp aan de slachtoffers. Hij haalde een groot dekzeil boven toen het hevig begon te regenen zodat de motorrijder droog bleef. Al snel was de ambulance ter plaatse maar op de MUG was het even wachten. "Ik denk dat die vast moet hebben gezeten in het verkeer. Rond 16 uur is het altijd erg druk op de Bischoppenhoflaan. Eerst kwam de tweede ambulance aan en dan de MUG", aldus Spruyt die erg onder de indruk was van het ongeval. "Ik sta nog te trillen op mijn benen. Hopelijk komt alles goed met Carlos."


Het ongeval veroorzaakte veel hinder op de Bisschoppenhoflaan. Staduitwaarts richting Wijnegem was lange tijd maar één rijbaan open. Ook in de andere richting ging het traag. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek op te kuisen.