Jarige motorrijder botst tegen politieauto die met sirene en zwaailichten door rood rijdt

Marc De Roeck
Een 54-jarige man uit 's Gravenwezel is vanmiddag op een politiewagen gebotst op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan met de Jan Welterslaan in Deurne (Antwerpen). De politiewagen reed rond 16 uur naar een dringende opdracht.

Het voertuig kwam uit de Jan Welterslaan met zwaailicht en sirene op naar het kruispunt gereden om daar linksaf de Bisschoppenhoflaan te nemen. Een eerste auto die groen had en de politie zag aankomen, stopte. De politieauto reed verder, maar net op dat moment kwam achter het gestopte voertuig een motorrijder aangereden. Hij botste in de flank van de politiewagen. 

Getuige Marnicq Spruyt, die bij Bandencentrale Dekkers werkt op de Bisschoppenhoflaan, bood de eerste hulp aan de slachtoffers. "De motorrijder lag op het wegdek. Een bestuurder van een bestelwagen haalde een dekzeil om het slachtoffer tegen de wind en de regen te beschermen. Het duurde wel even voor de MUG-ziekenwagen er was."

Marc De Roeck

"Ik ben de hele tijd tegen de motorrijder blijven praten want hij dreigde het bewustzijn te verliezen. Hij vertelde wel dat het vandaag zijn verjaardag was. Zijn armen hingen er slap bij, vermoedelijk door de opgelopen breuken. Hij hoestte soms ook bloed op, en zijn gezicht zat ook onder het bloed. De MUG zat eerst vast in het verkeer. Dan is er een tweede ziekenwagen uitgestuurd. Ik schat dat ik wel 20 minuten met dat slachtoffer aan de praat ben gebleven voor de ambulanciers het konden overnemen."

Politiewoordvoerder Willem Migom: "De motorrijder is zwaargewond. De twee politiemannen zijn lichtgewond. Zij reden zoals voorgeschreven stapvoets door het rode licht nadat de aankomende auto was gestopt."

Het ongeval veroorzaakt veel hinder op de Bisschoppenhoflaan. Staduitwaarts richting Wijnegem is maar één rijbaan open. Ook in de andere richting gaat het traag. D
e brandweer is ter plaatse om het wegdek op te kuisen. 

Marc De Roeck15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin Rega

  Veel mensen hebben het artikel blijkbaar niet gelezen vooraleer ze comments plaatsen en zeggen “de politite is in fout” of “politie had trager moeten rijden/beter moeten opletten”. Er staat duidelijk dat ze stapvoets reden (zoals ze moeten wanneer ze door rood rijden met zwaailichten en sirene aan) + de motorrijder was op het kruispunt een wagen aan het voorsteken dat al gestopt was voor de politie. Dit is duidelijk de motorrijder zijn fout.

 • Robert DE REU

  Heb ooit eens de vraag gesteld aan een bevriend Ambulancier, mogen jullie als prioritair voertuig door het rood rijden, wel zijn antwoord was kortweg Nee,maar worden niet beboet als we het doen na ons vergewist te hebben dat alles veilig is, maar het blijft ons eigen risico. Overigens een spoedig herstel aan alle betrokken partijen.

 • Delcroix Jean-Pierre

  De politie is in de fout gegaan. Punt uit.

 • marc ledure

  sirene en zwaailichten heeft voorrang , Maar toch moeten ze kijken of er links of recht niets afkomt. Maar ja er zijn er veel van die pakventjes die hun veel toegeven.

 • Raphael ERNST

  Ik werd onlangs ook bijna aangeredn door een politieauto. Die gasten moeten leren wat minder op TV naar USA toestanden te kijken en een beetje meer rekening te houden met andere weggebruikers ! Sterkte en goed herstel aan de motorrijder.