Gecrashte tram getakeld, bewoners mogen terug naar huis

Met kraan van de firma Michielsen werd de gecrashte tram weggehaald.
Marc De Roeck Met kraan van de firma Michielsen werd de gecrashte tram weggehaald.
Rond 20 uur woensdagavond is het gecrashte tramstel weggehaald op het kruispunt van de Boekenberglei met de Cruyslei. De vijftien bewoners van het beschadigde appartementsgebouw mochten terug naar huis. Vervoersmaatschappij De Lijn hoopt tegen donderdagmorgen het tramverkeer van en naar Deurne weer normaal te kunnen laten rijden.

Het duurde wat langer dan eerst voorzien maar tegen 20 uur was het dan toch zover. De twee laatste delen van het tramstel dat dinsdagnacht ontspoorde, stonden veilig en wel op een dieplader van de firma Michielsen. Een kraan had het gevaarte opgetild en voorzichtig uit het appartementsgebouw getrokken. 

De stuurhut van de tram is helemaal ingedeukt
Marc De Roeck De stuurhut van de tram is helemaal ingedeukt

Woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn: “Nu de tram is weggetakeld, kan de herstelling aan de sporen en aan de bovenleiding beginnen. Wij streven ernaar dat tegen morgenvroeg de trams weer hun normale reisweg in Deurne kunnen volgen.” 

Ook voor de vijftien geëvacueerde bewoners was dit goed nieuws. Zij hoefden geen tweede nacht bij familie of op hotel door te brengen. Volgens de stadsingenieur die het gestutte gebouw inspecteerde, is het gebouw veilig. De schade in de appartementen valt best mee. Alleen de tandartspraktijk op het gelijkvloers blijft voorlopig afgesloten. 

De gevel van de tandartsenpraktijk wordt gestut nadat de tram is weggehaald.
Marc De Roeck De gevel van de tandartsenpraktijk wordt gestut nadat de tram is weggehaald.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Frankie

    tis toch wat geklaagd ... met de lijn zou je er al zijn ... tja deze wou er rapper zijn ... geluk bij een ongeluk want het had veel erger kunnen zijn

  • Philomena Vanderweyen

    Wat een ellende,zou me niet meer veilig voelen in dat gebouw,hoe moet het nu verder met die tandartsen en hun klanten.