Fietsster (57) gewond bij aanrijding in Deurne: “Met fietshelm tegen grond gesmakt”

De feiten gebeurden omstreeks 11u ter hoogte van het woonzorgcentrum De Tol aan de Ruggeveldlaan in Deurne.
Google Maps De feiten gebeurden omstreeks 11u ter hoogte van het woonzorgcentrum De Tol aan de Ruggeveldlaan in Deurne.
Een 57-jarige vrouw uit Schilde is donderdagvoormiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Deurne. “Mijn fietshelm heeft erger voorkomen.”

De feiten gebeurden omstreeks 11u ter hoogte van het woonzorgcentrum De Tol aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Het slachtoffer wilde vanuit een zijstraat de straat opdraaien toen ze werd aangereden door een wagen die onverwacht achteruit reed. De fietsster kwam daarbij hard ten val en raakte gewond aan de arm en rug.

Enkele arbeiders die het publieke domein onderhouden, zagen het ongeval gebeuren en kwamen onmiddellijk te hulp. Ze verwittigden de hulpdiensten die de vrouw voor verzorging naar het AZ Monica brachten.

“Ik ben steil achterovergevallen en met mijn hoofd tegen de grond gesmakt”, getuigt het slachtoffer. “Gelukkig droeg ik een fietshelm die de val heeft gebroken. Ik ben nu helemaal voorstander om het dragen van een helm te verplichten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.