Fietser (49) en automobilist (60) overleden bij zware klap aan Antwerpse luchthaven

Het ongeval deed zich voor in de Vosstraat aan de luchthaven.
Marc De Roeck Het ongeval deed zich voor in de Vosstraat aan de luchthaven.
Een 49-jarige fietser uit Borsbeek en een 60-jarige automobilist uit Mortsel zijn donderdagavond laat allebei overleden toen ze tegen elkaar knalden in de Vosstraat aan de luchthaven van Antwerpen in Deurne. Door de knal is de wagen over de kop gegaan en tegen een verlichtingspaal en gevel gebotst. Voor de betrokkenen kwam alle hulp te laat.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 23.20 uur op de Vosstraat ter hoogte van de Hofstadestraat aan Antwerp Airport. “Het gaat om een aanrijding tussen vermoedelijk een fietser en een voertuig”, klinkt het bij de lokale politie. “De auto is over de kop gegaan en heeft een verlichtingspaal en een gevel geraakt. Zowel de bestuurder van het voertuig als de fietser zijn overleden.” 

Het parket heeft een deskundige aangesteld die in de loop van de nacht ter plaatse kwam. Volgens hem verloor de chauffeur de controle over zijn stuur in de bocht en raakte hij een paal. Daarna knalde hij op de fietser en kwam hij uiteindelijk op het dak tot stilstand tegen de muur. 

Het gaat om een 49-jarige fietser uit Borsbeek en een 60-jarige automobilist uit Mortsel. De politie zorgde voor slachtofferhulp voor de nabestaanden.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck