Drie maanden stadionverbod voor elf supporters die drugs meenamen naar Bosuil

Bosuilstadion Antwerpen.
Photo News Bosuilstadion Antwerpen.
Elf supporters van Royal Antwerp FC hebben een stadionverbod gekregen omdat ze zaterdagavond illegale drugs wilden meenemen in het Bosuilstadion. Tijdens voetbalwedstrijden hanteren politie en parket een nultolerantie.

De lokale politie van Antwerpen heeft zaterdagavond voor de voetbalwedstrijd Royal Antwerp FC tegen Sint-Truiden extra controles uitgevoerd. Elf personen hebben een onmiddellijke minnelijke schikking gekregen voor inbreuken op de drugswet en ontvingen een stadionverbod van drie maanden als veiligheidsmaatregel. Bij de actie werd een drugshond ingezet. Bij het binnenkomen van het Bosuilstadion hadden elf gecontroleerde personen illegale drugs op zich. 

“Op basis van artikel 44 van de Voetbalwet heeft het parket hen onmiddellijk een stadionverbod opgelegd”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “Voor het bezit van drugs ontvingen ze een onmiddellijke minnelijke schikking. 75 euro voor cannabis en 150 euro voor andere illegale drugs. Politie en parket willen de voetbalfans het signaal geven dat drugs geen plaats hebben in een voetbalstadion.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.