District leert sportverenigingen reanimeren

Een automatische externe defibrillator
ANP Een automatische externe defibrillator

Het district Deurne organiseert een EHBO-cursus rond reanimeren en het gebruik van een AED-toestel. Op die manier wil het district sportverenigingen ondersteunen. Tijdens het eerste luik van deze praktijkgerichte cursus krijg je een duidelijk plan van handelen, waarmee je de overlevingskansen van een persoon in nood drastisch verhoogt. Het tweede deel van de avond wordt het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) toegelicht en leer je hiermee werken.

De opleiding is geschikt voor elk lid van de vereniging. Heb je minimaal 12 geïnteresseerden, dan kan de cursus in het clublokaal plaatsvinden. Stuur een mail naar de sportantenne met enkele data in april, mei en/of juni en vermeld zeker de leslocatie. De cursus is gratis, maar je betaalt wel een waarborg van 120 euro. Een cursusmoment duurt drie uur en er is plaats voor 15 deelnemers. sportantenne.deurne@antwerpen.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.