Buurt Bosuil krijgt er twee extra oplaadpunten bij

Luc Lebon van Blue Corner helpt deze automobiliste bij het opladen van haar elektrische wagen. Een dergelijke laadpaal komt ook in de Jan Welterslaan.
Foto Laenen Luc Lebon van Blue Corner helpt deze automobiliste bij het opladen van haar elektrische wagen. Een dergelijke laadpaal komt ook in de Jan Welterslaan.

In Deurne krijgt de Jan Welterslaan een nieuwe oplaadpaal voor elektrische wagens. De concessiehouder Blue Corner installeert daar een paal met twee laadpunten, en de twee aanwezige parkeerplekken worden gemarkeerd voor elektrische wagens. 

Sinds oktober 2016 kunnen bewoners een aanvraag indienen om een laadpaal te laten plaatsen in de buurt van hun woning of werkplek. De stad bekijkt dan of ze aan de vraag tegemoet kan komen. “We hanteren hierbij het principe ‘paal volgt wagen’”, legt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis uit. “Er worden pas laadpunten geplaatst als er effectief vraag is naar elektrische laadinfrastructuur op een bepaalde plaats. Zo vergroot de rentabiliteit van de laadpalen en worden parkeerplaatsen niet onnodig gereserveerd voor e-rijders. Alle nieuwe laadpalen zijn publiek toegankelijk, iedereen kan ze dus gebruiken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.