Bouwt Ghelamco nieuw stadion op Bosuil?

BELGA
De vastgoedfirma Ghelamco Group zou één van de belangrijkste geldschieters zijn achter Patrick Decuyper. Dat zeggen bronnen dicht bij het dossier. De groep past perfect in het plaatje dat Decuyper heeft geschetst van zijn mysterieuze financierder.

Patrick Decuyper heeft, naar eigen zeggen, al 2 miljoen euro in de Great Old gepompt om akkoorden te sluiten met schuldeisers en om de licentie van de voetbalbond binnen te halen. De laatste schijf om die licentie te halen, zou hij gisteren hebben overgemaakt.


Maar Decuyper speelt niet solo slim. Achter de schermen heeft hij mensen gevonden die mee in het project willen stappen. Het plan is duidelijk: werken aan een ploeg die zo snel mogelijk (en eindelijk) meespeelt voor promotie naar eerste klasse én een nieuw stadion bouwen op de Bosuil. Dat was eerst het doel van 'Alles voor Antwerp' (AvA, een nv van twee projectontwikkelaars en twee Antwerp- bestuurders, Luc Van Thillo en Gunther Hofmans, red.), maar door de tussenkomst van Decuyper verdwijnt AvA uit beeld.


Zelf houdt Decuyper de lippen stijf op elkaar over zijn partner(s). "Niet belangrijk", klinkt het. Hij zegt wel dat het om Belgische investeerders gaat die eerder nog geen Antwerpse projecten hebben uitgevoerd.

Klaas De Scheirder

Topclub

"Het klopt dat de naam Ghelamco de jongste tijd geregeld is opgedoken in dit dossier", zegt een insider. "Het is voor iedereen duidelijk dat Decuyper door geldschieters en investeerders vooruit is gestuurd. Van Antwerp opnieuw een topclub maken, kan niet in dit compleet uitgeleefde Bosuilstadion. Dat weet Decuyper ook. Er moet zo snel als mogelijk een nieuw stadion worden gebouwd. In dit land is alleen Ghelamco in staat om dat te doen."

AA Gent

De vastgoedgroep van sterke man Paul Gheysens bouwde in Gent al het nieuwe stadion van AA Gent, waarvan hij eiste dat het de Ghelamco Arena werd genoemd.


"Voor wat, hoort wat", zegt de insider. "Het is dus heel goed mogelijk dat ook Antwerpen een Ghelamco Arena krijgt. Het zou wel eens kunnen dat de dagen van het Bosuilstadion zoals wij het nu kennen geteld zijn."


(KAV/FM)