‘Tienerterrorist’ die zwangere vrouw in buik schopt, krijgt zwaardere straf dan geëist

Siraj E.M.
RV Siraj E.M.
Siraj E.M. (19) en zijn echtgenote Iza D.H. (23) zijn dinsdagmiddag in Antwerpen veroordeeld voor het toebrengen van slagen aan een zwangere vrouw in Deurne. Ze kregen respectievelijk 3 jaar en 18 maanden celstraf. Het geradicaliseerde koppel zit momenteel in de cel, omdat het in juni naar Syrië wilde afreizen.

De feiten speelden zich af op 24 februari in de inkomhal van een appartementsgebouw aan het Pastoor Holthofplein in Deurne. De toen dertig weken zwangere Tatiana Leirs sprak haar bovenbuurvrouw aan over een rondslingerende step.

Iza D.H., die bevriend is met de buur, mengde zich in de discussie, die al snel uitmondde in duw- en trekwerk en wederzijdse slagen. Ze zou de step ook hardhandig tegen de buik van de zwangere vrouw hebben geduwd. Iza D.H. trommelde ook haar echtgenoot Siraj E.M. op, die meteen met drie vrienden ter plaatse kwam. 

Karatetrap

Hij bekogelde Tatiana Leirs, die net verzorgd werd door twee ambulanciers, met een fietshelm en duwde een van de hulpverleners op de grond, die daardoor zijn pink verstuikte. Daarna gaf hij de zwangere vrouw nog een karatetrap in de buik. Toen ze politiesirenes hoorden, sloegen ze op de vlucht.

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten en legde Siraj E.M. en Iza D.H. zwaardere straffen op dan de respectievelijk twee jaar en één jaar cel die het openbaar ministerie gevorderd had. De jonge kerel kwam al eerder met het gerecht in aanraking. Hij werd al in een jeugdinstelling geplaatst nadat hij geprobeerd had naar Syrië te reizen. En als minderjarige maakte hij ook deel uit van een groep zogenaamde ‘tienerterroristen’ die een aanslag planden op het Centraal Station in Antwerpen en op politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang). Siraj E.M. en Iza D.H. zitten momenteel in de cel, omdat ze in juni naar Syrië wilden afreizen.

Van de drie vrienden die tijdens het incident ter plaatse kwamen, werden er twee veroordeeld tot 15 maanden cel en 1 jaar cel wegens bendevorming. Eentje gaat vrijuit. 

Tatiana Leirs stelde zich burgerlijke partij en heeft recht op 2.794 euro schadevergoeding. Haar baby kwam gezond ter wereld.

Tatiana Leirs beviel uiteindelijk van een gezonde baby.
Klaas De Scheirder Tatiana Leirs beviel uiteindelijk van een gezonde baby.32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nancy dejonge

  De strafmaat is veel te weinig! .. Moet minstens 10 jaar effectief zijn. Daarna de kost van het "hotelverblijf" (lees: gevangenis: )terug betalen en burgerrechten afnemen!

 • Ali El-Ouamari

  Hoe kunde iemand terugsturen die hier geboren is?? Denken jullie nu echt dat ze daar ginder op zitten te wachten??

 • Annet Jek

  Ik vind 10 jaar gepaster dan tgeen ze nu krijgen, die vrouw kon haar kindje verliezen door dat krapuul. Dat is toch verschrikkelijk

 • Peter Vandewalle

  We moeten ons als maatschappij toch eens afvragen of we dergelijke mannen en vrouwen hier nog wel willen. Gaan we echt blijven betalen om dergelijk uitschot hier te houden? Onmiddelijk Belgische nationaliteit afnemen en zelfde dag nog op het vliegtuig naar het land van hun tweede nationaliteit. En veel, veel, veel strenger bestraffen van dergelijke misdaden. Mag toch voor beiden minstens 10 jaar effectief zijn. Justitie hier is echt een klucht.

 • Eddy Van overstraeten

  En terecht stuk krapuul