"Onze mentale weerbaarheid is echt top"

Faris Haroun en Antwerp graaien op karakter punt mee uit Sclessin

Faris Haroun en Sambou Yatabare nemen Razvan Marin in de tang.
Bekga Faris Haroun en Sambou Yatabare nemen Razvan Marin in de tang.
Een schoonheidsprijs verdiende Standard - Antwerp absoluut niet, maar bij de Great Old maalden ze daar niet om na het 1-1-gelijkspel op Sclessin. "We zijn er niet om de journalisten en analisten blij te maken met mooi voetbal, maar om punten te pakken", aldus aanvoerder Faris Haroun na afloop.

De zure bekeruitschakeling van afgelopen woensdag tegen KV Kortrijk (4-1) heeft niet lang nagezinderd bij Antwerp. De troepen van Laszlo Bölöni rechtten meteen de rug en hielden gisteren met Standard toch een ploeg in vorm onder de knoet. "Toegegeven, met die gemiste strafschop van Sa op het einde, komen we goed weg. Maar veel belangrijker is dat we fysiek opnieuw een topprestatie geleverd hebben tegen toch één van de fysiek sterkste ploegen in eerste klasse. Meer zelfs, zeker in de tweede helft hebben we het middenveld van Standard overmeesterd", klonk het bij Faris Haroun. "Dat onze trainer zelfs geen wissels heeft doorgevoerd, bewijst dat onze ploeg conditioneel enorm sterk staat."

Juiste mentaliteit

Dat Antwerp uiteindelijk een punt wist mee te graaien uit de fysieke veldslag op Sclessin, was volgens de 32-jarige aanvoerder mede te danken aan de karaktersterkte die zijn ploeg aan de dag had gelegd. "Toegegeven, die tegengoal op slag van rust was een ferme tik, maar we zijn na de rust gewoon ons ding blijven doen en we hebben ons met de juiste mentaliteit weer in de match geknokt. Opnieuw hebben we daarmee getoond dat onze mentale weerbaarheid echt top is. Vandaag zorgt die voor een gewonnen punt tegen Standard, al moeten we volgend weekend absoluut thuis winnen van Moeskroen. Niet dat we al bezig moeten zijn met play-off 1, maar we willen wel zo lang mogelijk in die top zes blijven staan."


Haroun kwam tot slot nog even terug op het feit dat Antwerp dit seizoen vaak het verwijt krijgt dat het geen mooi voetbal brengt. "Ach, wij spelen niet om de journalisten en analisten blij te maken met mooi voetbal, maar om punten te pakken", stelt hij onomwonden. "Trouwens, als ik mijn tv opzet, zie ik in de Belgische competitie maar heel weinig matchen met aantrekkelijk voetbal, zoals dat van Barcelona. Wij zijn dus zeker geen uitzondering."

Standard Antwerp

1-1