Uitbreiding RACSO tennisclub ondanks protest

Tennisclub Destelbergen wil uitbreiden.
Didier Verbaere Tennisclub Destelbergen wil uitbreiden.
Tennisclub RACSO Destelbergen kan, ondanks protest, uitbreiden aan haar terreinen aan de Bergenmeers. De gemeente gaf daar een terrein in erfpacht aan de club. Die barst uit haar voegen. Sp.a vroeg in een motie om eerst alternatieven te onderzoeken, maar die vraag werd geweigerd.

Tennisvereniging RACSO wil uitbreiden nadat haar ledenaantal de afgelopen jaren fors is gestegen. De gemeente zette het licht op groen en gaf een stuk meersland in erfpacht, in de groene rand rond het Damvalleimeer. Naast de huidige terreinen van de vereniging in de Bergenmeers. Momenteel loopt een openbaar onderzoek en zijn er bezwaren van de buurt. Zij vrezen extra verkeersdruk. Sp.a legde een aantal alternatieven op tafel maar die werden van tafel geveegd. “Zelfs Groen stemde onbegrijpelijk tegen. Onbegrijpelijk dat een constructief voorstel dat in het algemeen belang wordt neergelegd de partijpolitiek niet overstijgt,” zegt sp.a raadslid Eddy Van de Walle

De uitbreiding van de club kan pas nadat een ruimtelijk uitvoeringsplan rond Bergenmeers wordt goedgekeurd. Dat onderzoek loopt nog. “Er wordt niet onderzocht of er andere verenigingen zijn met interesse voor de bijna gratis erfpacht? Andere sportverenigingen of natuurverenigingen die het stuk meersland willen opwaarderen. Ook is er geen rekening gehouden met de bijkomende verkeerslast voor de buurt. Zou dat niet beter gespreid kunnen worden als de uitbreiding elders zou worden gerealiseerd. In de Nederbroekstraat bijvoorbeeld, in Heusden, waar het bestuur een nieuw sportcomplex plant voor onder meer FC Heusden. Dat zou de tennisclub ook in Heusden een gezicht geven”, zegt raadslid Eddy Van De Walle. Zijn partij steunt een verdere groei van de club, maar kant zich tegen de manier waarop de gemeente de uitbreiding steunt.

Tennisclub Destelbergen wil extra terreinen aanleggen naast de huidige in Bergenmeers.
Didier Verbaere Tennisclub Destelbergen wil extra terreinen aanleggen naast de huidige in Bergenmeers.

Bezwaren van tafel

“We begrijpen niet waarom het gemeentebestuur van één piste uitgaat, en daarmee de bezwaren van de buurt eenzijdig naast zich neerlegt. Er waren oorspronkelijk immers meerdere opties. Maar de meerderheid kiest ervoor die gewoon te negeren. Zelfs de GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) geeft toe dat alternatieve opties onvoldoende zijn bekeken”.

De gemeenteraad stemde wel in om het dossier nog grondig te bespreken in de commissie Algemeen Beleid. “Maar harde garanties komen er voorlopig dus niet. Betreurenswaardig, zowel voor de buurtbewoners, als voor de natuur rondom het Damvalleimeer,” besluit Eddy Van de Walle.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.