U10-derby met Bengaals vuur

Voetbaltrainer Gregory Brien wil zijn spelers een onvergetelijke ervaring bezorgen.
Foto JEW Voetbaltrainer Gregory Brien wil zijn spelers een onvergetelijke ervaring bezorgen.
De jeugdspelers van de U10 van KFC Heusden en FC Destelbergen gaan komende zaterdag een bijzondere derby tegemoet. Gregory Brien, de trainer van Heusden, wil zijn ploegje een onvergetelijke ervaring geven met een 'Champions Leaguematch met Bengaals vuur en vele supporters'.

De wedstrijd tussen de eerste ploeg van KFC Heusden en FC Destelbergen is altijd een zwaar beladen derby.


"Ook bij mij als echte Heusdenaar leeft de derby enorm", aldus Brien.


"Bij onze vorige overwinning op het veld van Destelbergen hebben we zelfs een sjaal gehangen op het standbeeld van Reinaert de Vos aan het gemeentehuis van Destelbergen."

Hechte ploeg

De U10 van Heusden is een hechte groep. "Onze ploeg hangt goed aan elkaar en gaat voor elkaar door het vuur. Ik vind teamspirit enorm belangrijk. Daarom winnen we geregeld onze wedstrijden. We doen vaak met ons ploegje uitstappen en doen heel wat activiteiten, maar deze keer wilde ik iets speciaals voor mijn gastjes doen. De derby is de uitgelezen gelegenheid. We willen er een heksenketel van maken.


Ik heb al aan al mijn vrienden en de ouders van de spelers gevraagd om zo veel mogelijk volk op te trommelen. Kameraden gaan zelfs Bengaals vuur en rookbommen meenemen. Natuurlijk moet alles heel sportief en veilig verlopen, dus we voorzien wel voldoende emmers en dergelijke zodat er geen gevaar kan zijn."


"Ik hoop dat mijn jongens niet te veel onder de indruk zullen zijn, want zij weten nog helemaal van niks. Zolang ze zich maar amuseren." Supporters kunnen de wedstrijd zaterdag om 10 uur bijwonen op het veld van KFC Heusden in de Steenakkerstraat.


(JEW)