Sp.a en Groen trekken samen naar kiezer in 2018

Sp.a en Groen trekken in Destelbergen-Heusden opnieuw in kartel naar de kiezer op 14 oktober 2018. Ze doen dat vanuit een gezamenlijk inhoudelijk project, dat ambitieuze bakens uitzet voor de 'gemeente van de toekomst' en de mensen daadwerkelijk betrekt.


"We willen een kartel van alle progressieve Destelbergenaars en Heusdenaars", stelt voorzitter van sp.a Eddy Van de Walle . "Destelbergen en Heusden maken we immers samen. Als we tot een bestuur toetreden, zullen we dat samen doen of niet. Ook willen we een bestuur mét visie en mét de mensen centraal", vult Astrid Schoeters, voorzitter van Groen Destelbergen aan. "Voor het kartel zijn sociale en ecologische duurzaamheid essentieel", beklemtoont Schoeters de Groen-insteek. "Sp.a en Groen willen sterk focussen op gemeenschapsvorming, welzijn en armoedebestrijding." "Via een samenhangend sociaal beleidsplan willen we een samenleving waarin mensen zorg dragen voor elkaar", verduidelijkt Van de Walle. "Tot slot besturen we niet alleen voor de mensen, maar ook mét hen", zegt Eddy Van de Walle.


Bij de verkiezingen in 2006 trok het kartel ook gezamenlijk naar de kiezer, maar het huwelijk was toen van korte duur. "We hebben lessen geleerd uit het verleden. Dit is een nieuwe samenstelling met nieuwe mensen", aldus Van de Walle. "Er is nu vertrouwen", besluit Schoeters


(IND)