Problemen met langparkeerders aan Eenbeekeinde onder de loep

De N-VA-fractie vraagt om de parkeerproblemen aan Eenbeekeinde ernstig te nemen en samen met de politie naar een oplossing te zoeken voor de langdurige parkeerders.


"Zoals iedereen weet is dit een druk bewoond gebied, zijn er recent veel woningen bijgekomen en veroorzaken meerdere bedrijven extra parkeerdruk. Daarbovenop komt het probleem van langdurig parkeren: lichte vrachtwagens, busjes, mobilhomes en caravans worden voor weken en soms maanden achtergelaten langs de Dendermondsesteenweg. Verschillende omwonenden hebben hierover al meerdere klachten overgemaakt aan de politie en gemeente", stelt N-VA-fractieleider Wim Raman.


"We hebben de parkeerproblematiek steeds au serieux genomen, maar het probleem is complexer. Het circulatieplan Gent doet de druk verschuiven in onze richting", stelt schepen van Mobiliteit Rose Leirens.


"Zo werden tussen de Admiraalstraat en de Verenigde Natiënlaan bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd door het fietspad achter de parkeerstrook te verplaatsen. Daar werd ook uitgebreid parkeeronderzoek gevoerd."


 (IND)