Exclusief voor abonnees

Honderden haatberichten nadat leerkracht Carl ten onrechte werd ‘ontmaskerd’ als man op de fiets in truckersfilmpje

Neen. Carl Maegerman is NIET de man met de fiets die een trucker tegenhield in een smal straatje.
Didier Verbaere Neen. Carl Maegerman is NIET de man met de fiets die een trucker tegenhield in een smal straatje.
Neen, Carl Maegerman uit Heusden is niet de man op de fiets die een trucker vorige week de doorgang versperde op een smal baantje in Merksplas. Maar sinds een onbekende zijn profielfoto kopieerde en postte als ‘de man op de fiets’ is het hek van de virtuele dam en kreeg Carl, leerkracht ICT aan de Provinciale avondschool, honderden verwijten, verwensingen en haatberichten. “Ik heb noodgedwongen mijn profiel offline moeten halen want mijn mailbox ontplofte. Mensen moeten eens tweemaal nadenken voor ze iemand onterecht aan de online schandpaal nagelen.”

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Moet toch mogelijk zijn om het ip adres te achterhalen en internetverbinding voorgoed te blokkeren

 • Patrick Vandeputte

  De waanzin van sociale media en zijn gebruikers wordt door dit nog eens tentoongesteld. Ik ben het helemaal met je eens, Dirk Delaere.

 • Andy Verachtert

  Onterechte beschuldigingen met beschadiging van iemands reputatie in de media zijn schering en inslag. Het wordt hoog tijd dat loze verdachtmakingen strenger bestraft worden, ook met een flinke schadevergoeding die tot nadenken stemt.

 • Dirk Delaere

  De oplossing is nochtans simpel: ik heb geen facebook/sociaal media account en heb daardor nooit last van haatberichten. Mijn sociale leven gebeurt offline, waar het ook hoort.

 • Peter De Clercq

  Heb hetzelfde voorgehad enkele jaren geleden toen er grote hetse was rond een paardenbeul en ik op Facebook gezegd had dat het makkelijk was om zomaar iemand te beschuldigen. Iemand had het nodig gevonden een foto van mijn Facebook te halen en rond te delen met de melding dat ik die paardenbeul was.Ik kreeg toen ook honderden haatberichten op Facebook,gelukkig is dat vlug rechtgezet door de media die het opgenomen hadden.