Gemeente pakt zwerfvuil en sluikstort aan textielcontainers aan

Aan de textielcontainers wordt regelmatig afval achtergelaten.
RV Aan de textielcontainers wordt regelmatig afval achtergelaten.
De gemeente Destelbergen zoekt een oplossing voor het zwerfvuil en de regelmatige sluikstorten aan de textielcontainers.

“De laatste tijd ondervinden inwoners, handelaars en winkeliers ter hoogte van de Q8-parking en de parking aan de BioPlanet heel wat hinder van sluikstorten, juist naast de kledingcontainers van het Vlaamse Inzamel Centrum Textiel. Deze containers bevinden zich op privaat domein. Het is dus in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de eigenaars om deze locaties netjes te houden. Samen met de omwonenden is ook het gemeentebestuur bezorgd over de netheid van onze gemeente en onderzoeken we samen met de politie op welke manier deze problematiek het best kan worden aangepakt”, meldt het gemeentebestuur.

Aan de textielcontainers wordt regelmatig afval achtergelaten.
RV Aan de textielcontainers wordt regelmatig afval achtergelaten.

Melden aan gemeente of politie

In afwachting van een definitieve oplossing vraagt de gemeente om de meldingen van zwerfvuil of sluikstort door te geven via info@destelbergen.be of via het algemeen nummer 09/228.33.09. Dit wordt dan via de dienst leefmilieu verder opgevolgd. Wie zelf getuige is van een sluikstort, neem dan onmiddellijk contact op met de lokale politie via het nummer 101.

RV1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Evelyne JACQUES

    Slechts één manier om de overtreders te straffen : hen treffen waar het het meest pijn doet, nl. in de portemonnee! Investeren in camera's, dus.