Elsie Sierens (Open Vld): “Plaatsvervangende schaamte. Waar wacht paars-geel op?”

Burgemeester Elsie Sierens van Destelbergen.
Didier Verbaere Burgemeester Elsie Sierens van Destelbergen.
Het getalm op federaal niveau voor de vorming van een nieuwe regering zorgt ook voor wrevel op gemeentelijk politiek niveau bij de liberale burgemeesters. Dar blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij alle burgemeesters. Voor Elsie Sierens (Open Vld), burgemeester van Destelbergen is het nochtans duidelijk: “Mocht Open Vld zich achter een paars-groen verhaal scharen dan verloochenen wij het DNA van onze partij.”

Elsie Sierens, de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen, neemt geen blad voor de mond. “De laatste tijd voel ik als rasechte Open Vld’er plaatsvervangende schaamte voor het gekissebis dat zich én in de pers én op sociale media verspreidt. Wij hebben geen reden om hoog van de toren te blazen maar moeten toekomstgericht meegaan in een verhaal waar wij op vlak van economie, ondernemerszin, pensioenlast de juiste beslissingen maken, dit kan mijns inziens onmogelijk in een paars-groene formatie. Het signaal dat van de collega’s uit Lokeren komt slaat de nagel op de kop. Ook de tussenkomst van Egbert Lachaert stemt mij hoopvol. Daarom kies ik volovertuiging voor paars-geel”; zegt Elsie.

“Mocht Open Vld zich achter een paars-groen verhaal scharen dan verloochenen wij het DNA van onze partij”

Open Vld-burgemeester Elsie Sierens van Destelbergen
Elsie SIerens is de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen.
Didier Verbaere Elsie SIerens is de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen.

“Mocht Open Vld zich achter een paars-groen verhaal scharen dan verloochenen wij het DNA van onze partij. Trouw blijven aan waar je voor staat is nog steeds mijn motto en neem ik ook zelf mee in mijn politiek engagement. Ik mag hopen dat het verstand en niet het opportunisme of de posten primeren. Een paars-gele as biedt de meeste toekomstgaranties, deze as moet grondig onderzocht worden en dat is in mijn perceptie niet voldoende gebeurt. Maar daarvoor is het zeker nog niet te laat. Ik heb geen probleem om hier duidelijk mijn mening te geven”, besluit ze.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Chantrain

    Inderdaad,de P.s naar de oppositie , ze is naar aantal stemmen toe absoluut niet de grootste partij van België .Indien paars -groen toch de volgende regering wordt zal Vlaanderen bij de verkiezingen van 2024 de onafhankelijk uitroepen want dan heeft N-VA en Vlaams belang de absolute meerderheid in Vlaanderen.

  • Hendrik Trekels

    Is het alternatief dan beter? Meegaan in een coalitie met N-VA op federaal niveau is toegeven aan hun confederale eisen, m.a.w. een Belgische regering vormen die zijn eigen macht zoveel mogelijk wil beperken. Dat is toch de poten onder je eigen stoel afzagen. Je moet toch begrijpen dat geen enkele Waalse partij daarin zal meegaan en paars-geel onmogelijk is zolang N-VA zijn confederale agendapunten blijft doorduwen. Ze zetten zichzelf buitenspel. Om nog te zwijgen over hun vluchtelingenbeleid.