Dieren verdwijnen spoorloos aan Neerheide

Klingel, in betere tijden, met de kleinkinderen van Nadine.
Foto JEW Klingel, in betere tijden, met de kleinkinderen van Nadine.
"Wie heeft het op onze dieren gemunt?" Dat vragen de bewoners van Neerheide zich af nadat in enkele weken tijd een haan, enkele kippen en maandagnacht zelfs een lammetje verdwenen was. Het schaapje is gelukkig terecht.

Drie weken geleden verdween plots de haan van Nadine Pisaneschi.


"Klingel had ik al zes jaar en zat in een kooi. Toen ik hem 's ochtends eten wilde geven, stond het deurtje van de kooi open. Iemand had het slot geopend, want zelf kan dat beestje dat niet."

Geen burenruzie

Haar buren verdenkt ze niet. "De haan begon pas te kraaien vanaf 9 uur 's morgens en ze hebben nooit geklaagd." Onlangs verdwenen dan weer enkele kippen. Een dier was gedood door een vos, maar van de andere ontbrak elk spoor.


"Gisterenmorgen moest ik samen met buurman Arnold zoeken naar een lammetje dat uit zijn weide verdwenen was. Een schaapje zal nooit zo maar weglopen zonder zijn moeder en sporen van bloed vonden we ook niet terug."


Uiteindelijk kwam gisterenmiddag het verlossende nieuws dat het lammetje terecht was. Iemand had het diertje bij de dierenarts in de Loveldstraat gebracht. "Hier gebeuren toch echt wel vreemde dingen. Ik heb alvast de politie verwittigd toen mijn haan gestolen was. Welke dier is het volgende in de rij?" (JEW)