Auto met vier jongeren rijdt in op paal in Destelbergen: dode en persoon in levensgevaar

De compleet verhakkelde wagen waar de vier jongeren in zaten.
Wouter Spillebeen De compleet verhakkelde wagen waar de vier jongeren in zaten.
De Dendermondesteenweg in Destelbergen is vanmorgen ter hoogte van het kruispunt met de Ter Ramenlaan volledig afgezet na een zwaar verkeersongeval. Een auto met vier inzittenden van 19 en 20 jaar oud reed rond 8.30 uur in op een verlichtingspaal. Een van de jongeren kwam door de klap om het leven en een andere verkeert nog in levensgevaar.

“Er is één voertuig betrokken bij het ongeval”, volgens de politie van zone Rhode & Schelde. “De zwarte Saab reed in de richting van Zele, is van de weg af geraakt en tegen een verlichtingspaal gereden. De brandweer moest ter plaatse komen om de slachtoffers uit de wagen te halen.” Het dak moest van de wagen geknipt worden  om de jongeren te bevrijden.

Het overleden slachtoffer is een 20-jarige man uit Wachtebeke. Hij kwam ter plaatse om het leven. Een 19-jarige inzittende uit Nazareth verkeert nog in levensgevaar. De 19-jarige bestuurder en een passagier raakten lichtgewond. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.

Op het moment dat het ongeval gebeurde, was net een kleine regenbui gevallen. Dat zorgde ervoor dat de weg glad lag. Dat ligt mogelijk mee aan de oorzaak van het ongeval. Buurtbewoners verklaren ook dat de wagen waarschijnlijk te snel reed. “Ik hoorde de wagen luid slippen en dan een enorme klap”, zegt een bewoonster van de steenweg.

Het parket is ingelicht en een verkeersdeskundige kwam ter plaatse nog de nodige vaststellingen doen. Intussen bleef de Dendermondesteenweg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Tussen de kruispunten Kerkkouterrede en Reinaertweg was een plaatselijke omleiding voorzien. Rond 12.45 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Wouter Spillebeen
Wouter Spillebeen
Wouter Spillebeen17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy Vanlersberghe

  Sterkte aan de families....

 • etienne vijverman

  veel moed voor de nabestaanden ..........maar naar de oorzaak ga je waarschijnlijk niet lang moeten zoeken jong en vooral gemis aan ervaring ......

 • Leo Legrelle

  Ref reactie Frederik Tant, ik zie wekelijks toestanden van gekke toeren achter het stuur, zowel door sportwagens als door kleine auto's. Heb dashcam in de wagen en kan al een compilatie maken. Overmoed, drank, drugs, show maken doe je beter niet op autostrades en elders. Van sommigen weet je dat het op die manier ooit slecht afloopt. En als we dan allemaal trager moeten gaan rijden omwille van snelheidsrecidivisten die toch hun ding doen met alle gevolgen van dien. Spijtige zaak.

 • Robert De Fruytier

  O,die jongeren weten het toch zoveel beter!Weeral jammer voor nog maar eens een jong leven.Bij nat wegdek,sneeuw,ijzel en mist:snelheid drastisch verminderen.....=2/3 minder risico op ongeval.Zouden ze ook moeten leren in de rijschool,dan hoef je geen slipcursus te volgen.

 • Frederik Tant

  Vooraleerst mujn deelneming vr de nabestaanden. Echter een nat wegdek was het niet alleen, zag dezelfde wagen vreemde manoeuvres uitvoeren op de ring v Gent, zig zag voorbijsteken, geen pinkers gebruiken, bumperkleven, overdreven snelheid, laat remmen... Toen was er nog geen nat wegdek. Mijn collega en ik keken naar elkaar en hadden dit tragisch ongeval nog zitten voorspellen....