Al meer dan 250 kaartjes voor bijna 106-jarige Elza en ze leest ze allemaal

Elza Roels viert op 1 december haar 106de verjaardag en kreeg al meer dan 250 kaartjes met wensen.
Didier Verbaere Elza Roels viert op 1 december haar 106de verjaardag en kreeg al meer dan 250 kaartjes met wensen.
Elza Roels uit Heusden viert zondag haar 106de verjaardag. En de  kranige dame kreeg al meer dan 250 verjaardagkaartjes in haar brievenbus, na een oproep op sociale media en via onze krant.
Elza Roels viert op 1 december haar 106de verjaardag. Meer dan 250 kaartjes sieren de muren van haar kamer.
Didier Verbaere Elza Roels viert op 1 december haar 106de verjaardag. Meer dan 250 kaartjes sieren de muren van haar kamer.

Elza Roels mag zondag maar liefst 106 kaarsjes uitblazen in het woonzorgcentrum Kouterhof in Heusden. En dat wou het verplegend personeel, dat haar op handen draagt, niet zomaar laten passeren. Via sociale media en onze krant lanceerden ze een oproep, om haar zoveel mogelijk verjaardagkaartjes te sturen. Met succes, want vrijdagmiddag sierden meer dan 250 kaartjes en tekeningen haar muren. En er lag nog een stapel ongeopende post op haar te wachten.

Uit het hele land

“Eén voor één leest ze de kaartjes. Die komen uit Heusden, Melle, Overmere, Hamme, Temse en zelfs Luik. De jongste dagen krijgt ze ook regelmatig bezoek van schoolkinderen, die speciaal tekeningen voor haar maakten. Ze straalt bij elk kaartje dat ze leest”, zeggen Patricia en Silke, die samen met de collega’s de oproep lanceerden.

“Ik had nooit verwacht dat ze zoveel mensen aan mij zouden denken. Ik vind het fantastisch. Maar ik ga in staking moeten gaan, want het is te veel werk aan het worden”, lacht de bijna-jarige. 

Woensdag is er een groot feest in het Kouterhof voor haar verjaardag. Kaartjes zijn nog steeds welkom ter attentie van Elza Roels, Kouterlaan 21 in 9070 Heusden.

Didier Verbaere3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frederik Vanduffel

    Ik noem dat echt schokkend bladvulsel. Eigenlijk wordt ze gewoon misbruikt. Des te erger is het als men beseft dat terzelfdertijd bewust en planmatig lastige en zwaar vervolgde burgers inclusief ouderlingen totaal verzwegen worden door een hele hoernalitiek Ons Kent Ons, om de overheid geen pijn te doen. En dat geldt zowel voor christianvanthillo.info als voor gertysebaert.info. frederikvanduffelgmail

  • dirk dermez

    Gelukkige verjaardag . met je 106 jaar je ziet er nog heel goed en gezond uit en een mooie glimlach. Ik wens je nog veel geluk en plezier Dirk en Gilberte en Dorien

  • Freddy De Vuyst

    Prachtig!