133 kaartjes voor jarige Elza (104)

De jarige Elza bij haar verjaardagswensen.
Foto Wannes Nimmegeers De jarige Elza bij haar verjaardagswensen.
Elza Roels mocht gisteren 104 kaarsjes uitblazen in het woon- en zorgcentrum Kouterhof in Heusden. Hiermee is ze de oudste inwoner van de gemeente. Mede dankzij HLN-lezers kreeg ze 133 kaartjes, waardoor ze nog meer de dag van haar leven beleefde.

"Vorige week zei Elza nog dat ze weinig of geen verjaardagskaartjes zou krijgen. 'Ik ken toch niemand meer', had ze ons gezegd. Ze begreep dan ook niet hoe het kon dat het ene na het andere kaartje aankwam", zeggen enkele zorgkundigen van het Kouterhof. Met dank aan het personeel van het woon- en zorgcentrum, want dat stapte naar onze krant en deed een warme oproep om massaal veel kaartjes te sturen naar de Kouterlaan in Heusden. Met succes: 133 kaartjes fleuren de kamer van Elza op. "Het is zeer mooi dat ze dat voor mij gedaan hebben", zei Elza gisteren. De zeer kranige vrouw - ze kan gerust 20 jaar liegen over haar leeftijd - nam uitgebreid de tijd om ieder kaartje te lezen.


Het Kouterhof gaf gisteren een groot feest ter ere van Elza. Ze genoot zichtbaar van de aandacht, de optredens van het personeel en de lekkere taart. "Het is het minste dat we voor haar kunnen doen. Ze is elke dag zo lief, zo dankbaar. Elke morgen staat ze met een lach op." In haar leven maakte ze naam en faam als Elzie D'Orville. Zo heeft ze zelfs vijf platen opgenomen en trad ze op vele plaatsen op. Dat stopte toen ze tijdens de oorlog weigerde om voor de Duitse officieren te zingen en vreesde voor represailles. (JEW)