“Een adrenalinerush”: slagersjongens achtervolgen en overmeesteren overvaller die toesloeg in apotheek

Twee kompanen nog voortvluchtig na overval met mes

De apotheek die overvallen werd.
Gianni Barbieux De apotheek die overvallen werd.
Drie mannen hebben vrijdagnamiddag een gewapende overval gepleegd in de apotheek op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. Twee slagersjongens konden een van de daders achtervolgen en overmeesteren. “Een adrenalinerush”, klinkt het.

“Of we niet nagedacht hebben? Toch een beetje, want we hoorden dat de mannen met een mes rondliepen", vertelt een van de jongens, schijnbaar niet onder de indruk. “Terwijl we de man achtervolgden, heb ik mijzelf al klaar gemaakt om me te verdedigen. Gelukkig bleek dat niet echt nodig. ”

Het duo praat over hun daad alsof het normaal is, maar wat ze vrijdagnamiddag rond 16 uur presteerden, is heldhaftig te noemen. Op klaarlichte dag stapten drie ongemaskerde mannen - jonge twintigers, volgens getuigen - de apotheek op de Dendermondsesteenweg binnen. Ze bedreigden de medewerksters met een mes, en gingen aan de haal met enkele honderden euro. “Het was zo snel gebeurd", klinkt het emotioneel in de apotheek. “We zijn er nog steeds van aangedaan.”

Met mes

De twee slagersjongens, die anoniem blijven, werken even verderop en merkten het tumult snel op. “De uitbaatster van de apotheek was helemaal overstuur", klinkt het. “Ze vertelde dat ze overvallen was met een mes, en wees in welke richting de mannen waren gevlucht. We keken elkaar aan en zetten de achtervolging in op een van de overvallers, die we nog zagen lopen.” 

Terwijl het duo de dader achternaliep, belde een van hen de politie. “Pas na zo’n kilometer konden we de man tegenhouden”, vertelt de jonge held. “Hij had door dat we hem inhaalden en probeerde zich nog te verstoppen, maar we kregen hem te pakken en lieten hem niet meer los. Gelukkig was hij niet de persoon met een mes. Of hij niet probeerde te ontsnappen? Hij leek vooral verrast dat we hem achtervolgd waren.”

Twee overvallers voortvluchtig

De twee slagershulpjes leverden de dader uiteindelijk over aan de politie, waarna hij gearresteerd werd. “De politie was heel ‘content’. Ze hebben ons meermaals bedankt”, lachen ze. “Ik vrees wel dat de andere twee overvallers nog niet teruggevonden zijn.” Dat laatste wordt ook bevestigd door de persmedewerker van de politiezone Rhode & Schelde. Het onderzoek loopt, en de politie blijft naarstig op zoek naar de twee.

Voelen de twee zich nu helden? “We hebben gewoon gedaan wat in ons opkwam”, klinkt het? “Dat er mensen zijn die niets zouden doen? Dat kan, maar die vrouw was danig in paniek. Dus zijn we beginnen lopen. Het was een serieuze adrenalinerush. Maar nadien zijn we gewoon weer aan het werk gegaan in de slagerij.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudi Swinnen

    Fameuze daad verricht jongens !!! Maar wees er zeker van dat die opgepakte al terug vrij rondloopt .