Vernieuwing BMX-circuit is bijna klaar

Tegen half maart moet het hele parcours afgewerkt zijn.
Foto Maria De La Cruz Tegen half maart moet het hele parcours afgewerkt zijn.
Het nieuwe Joël Smets BMX-parcours aan Sportpark Brasel in Dessel is bijna klaar. De werken gingen in oktober van start. Na een hele winter renoveren, is het parcours op de startheuvel na voltooid.

Het voormalige parcours lag er zestien jaar. Vorig jaar besliste de Desselse BMX-club om het circuit te vernieuwen en aan te passen aan de UCI-normen. Zo kunnen aan Brasel opnieuw Europese wedstrijden georganiseerd worden. Na enkele maanden hard werken is het volledige circuit op de startheuvel na klaar.

Half maart

"Als het weer meezit, zou het hele circuit half maart weer operationeel zijn", vertelt voorzitter Frank Smets. "Dan kunnen onze leden opnieuw trainen op een circuit dat voldoet aan de normen voor het hoogste niveau."


Behalve het BMX-circuit is ook het gedeelte voor de mountainbikes opnieuw aangelegd, met nog een kinderomloop erbij. "We houden ook rekening met de recreatieve fietsers. We stellen ons circuit op woensdag en zaterdagnamiddag vrij open", vervolgt Smets. In mei vindt de officiële ingebruikname plaats, waarna iedereen het nieuwe parcours kan bewonderen. (DVGT)