Provincie speelt Sinterklaas en deelt 325 gratis bomen uit aan inwoners van Dessel

Gedeputeerde Jan De Haes en burgemeester Kris Van Dijck bij de bomen.
Peter Vanderveken Gedeputeerde Jan De Haes en burgemeester Kris Van Dijck bij de bomen.
De provincie Antwerpen heeft zaterdagochtend een beetje voor Sinterklaas gespeeld en heeft 325 bomen uitgedeeld in Dessel. De gemeente kreeg dat cadeau omdat ze de Klimaatstrijd won.

“Met de Klimaatstrijd daagde provincie Antwerpen haar gemeenten en inwoners uit om mee te strijden vóór het klimaat”, zegt provincieafgevaardigde jan De Haes (N-VA). “Via een digitale challenge in de gratis For Good-app, behaalden de inwoners met de kleinste ecologische voetafdruk de beste punten. De resultaten van de inwoners werden per gemeente verrekend en weerspiegelden de vorderingen van hun gemeente. Gemeente Dessel kwam uit de bus als gemeente met de kleinste ecologische voetafdruk.”

De prijs was een boom voor elke inwoner van Dessel die dat wilde. Ze konden kiezen uit de winterlinde, wintereik, veldesdoorn, boskers en appelboom. Het ging al over stevige stammen van 1,5 à 2 meter groot. Wie een boom vooraf reserveerde, kon die zaterdagvoormiddag afhalen aan de oude lokalen van de chirojongens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.