Kris Van Dijck kan burgemeester blijven in Dessel

BELGA
De oppositie in Dessel vraagt niet om het ontslag van burgemeester Kris Van Dijck. Dat bleek vandaag na een extra gemeenteraad achter gesloten deuren. N-VA heeft in Dessel een absolute meerderheid.

De lokale partij D&W had een extra zitting van de gemeenteraad gevraagd na de commotie over Kris Van Dijck, burgemeester van de Kempense gemeente en korte tijd Vlaams Parlementsvoorzitter. Van Dijck werd betrapt op dronken rijden en heeft mogelijk politieke druk gezet om een uitkering te bekomen voor een prostituee.

“We willen meer informatie over het ongeval onder invloed", zei Dirk Melis van D&W voor aanvang van de gemeenteraad. "Van Dijck is immers voorzitter van de politiezone, misschien moet hij die functie aan een andere burgemeester laten.”

Daarnaast had D&W vragen over de mails die Van Dijck zou hebben gestuurd in verband met de prostituee. "De mails die werden gepubliceerd zijn ondertekend als burgemeester, dus daarmee betrekt hij ook de gemeente."

20 minuten

De gemeenteraad duurde nauwelijks een twintigtal minuten. "We hebben beperkte antwoorden gekregen", zei Melis na afloop. "Zijn positie staat momenteel niet ter discussie voor ons.”

Van Dijck zelf hield de lippen op elkaar en liet de journalisten afpoeieren door zijn echtgenote, die hem ook chauffeerde. Volgens Michel Meeus, voorzitter van de gemeenteraad, was de sfeer tijdens de zitting gespannen. Meeus had het desalniettemin over een showzitting. "Want wij hebben als gemeente helemaal niets te zeggen over die feiten", aldus de CD&V'er. "Laat het gerecht nu eerst haar werk doen."

Meeus voegde er wel fijntjes aan toe dat hij uitkijkt naar de maatregelen rond verkeersveiligheid die de burgemeester na de vakantie zal voorstellen. 
37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jan geens

  Wat een wonder als je een absolute meerderheid hebt . Als die andere slippendragers nog ooit een kans in de partij willen, is het ze geraden dat ze zwijgen . We leven in een particratie .

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik vind dat deze hele zaak Peeters heel stil blijft. Je hoort of je ziet hem plotseling niet meer . Hij was nochtans verantwoordelijk voor die dienst.

 • Karel Van Beeck

  Charmezanger kan hij ook nog worden!

 • Francine vanderstraeten

  Ik begrijp niet waarom hij nog wil burgemeester blijven, in uw eigen omgeving is het toch nog pijlnijker, me dunkt. Nu volgens de manier dat nieuwe echtgenote de pers uitkaffert denk ik toch dat hij graag in bepaalde milieus verblijft, zijn advocaat zou hem toch moeten aanraden voor een tijdje te dimmen.

 • Jef Lois

  gustaaf Van Bever@ Beste meneer je kan ook het licht van de zon blijven ontkennen maar ik geef nergens ontslag als ik zuiver in mijn schoenen sta, maar we zullen zien wat het onderzoek zal uitwijzen. 2.Ik geloof nooit dat een journalist iets uitbrengt zonder het te controleren.