Joël Smets BMX-circuit in het nieuw

Enkele jonge BMX'ers maken zich klaar om, in het gezelschap van onder andere Joël Smets (rechts), het vernieuwde parcours te testen.
Foto Maria De La Cruz Enkele jonge BMX'ers maken zich klaar om, in het gezelschap van onder andere Joël Smets (rechts), het vernieuwde parcours te testen.

Het Joël Smets BMX-circuit in het sportpark Brasel is gisteren heropend na een winter hard werken. Motorcrosskampioen Joël Smets en BMX-revelatie Elke Vanhoof tekenden present. Om te blijven voldoen aan de vereiste normen van Internationale Wielerunie, kreeg het circuit een makeover. Kosten noch moeite werden gespaard om de infrastructuur te verbeteren. In oktober vorig jaar startten de werken. Er werd een volledig nieuwe accommodatie gebouwd. Naast een nieuw BMX-circuit, met een hogere startheuvel, zijn er nu ook een extra Kids-track en een vernieuwd mountainbikeparcours. "We hopen met dit nieuwe circuit het EK naar Dessel te halen", zegt voorzitter van de club Frank Smets. Gisteren konden de eerste BMX'ers zich al uitleven op hun favoriete omloop. (CVB)