Dernyspektakel opent Jaarmarktfeesten

De Jaarmarktfeesten dompelen Edegem tot en met maandag onder in een bruisende feestroes. Van een straattheaterfestival tot een rommelmarkt, het programma zit eivol. De opener van het feestweekend vanavond is voor de zesde maal de wielerwedstrijd achter derny's.

"Met meer dan tweeduizend toeschouwers vorig jaar groeit onze dernywedstrijd nog iedere editie. De echte wielertoppers hebben we nog niet aan de start gekregen maar dat kost natuurlijk veel geld. Vrijdag zullen nochtans drie semiprofs meedoen. Het is onze droom om ooit het afscheid van Serge Pauwels tijdens ons dernyspektakel te houden met andere profrenners. We zijn er in ieder geval voor aan het sparen", zegt Denis Luckermans, organisator van Derny Edegem.

De eerste reeks van de elite zonder contract opent de dernywedstrijd in het centrum om 17.45 uur. Nadien volgt nog de 'Memorial Frank Noël' en een tweede reeks voor de elite zonder contract. Om 19.55 uur is het de beurt aan de Derny Manutech Charity. "Net zoals vorig jaar kunnen mensen zich inschrijven om ook eens achter een derny te rijden. De opbrengst van de deelnemers gaat naar het goede doel. Dit is echt een schot in de roos. Meer dan veertig deelnemers zullen we dit jaar hebben. Ik heb 18 gangmakers moeten vragen om naar Edegem te komen." De drie goede doelen werden al geselecteerd. "We steunen De Kleine Prins, een project voor begeleid zelfstandig wonen voor jongeren met een beperking, in Hove, de kleine Emile Van Den Bogaert die nog veel operaties voor de boeg heeft en Hof ter Schelde waar onze ex-renner Tars Peeters verblijft." (FSL)

De wielrenners konden al eens oefenen op de piste van Wilrijk.
Benoit De Freine De wielrenners konden al eens oefenen op de piste van Wilrijk.