Werken aan cultuurcentrum Leieheem starten pas in 2020

Jeugdschepen Bart De Keukeleire aan de speelzone met op de achtergrond cultuurcentrum Leieheem.
VDI Jeugdschepen Bart De Keukeleire aan de speelzone met op de achtergrond cultuurcentrum Leieheem.
De renovatiewerken aan cultuurcentrum Leieheem in Oeselgem zullen niet dit jaar, maar pas begin 2020 starten. Ze zullen ongeveer een half jaar duren. 

Oppositieraadslid Patrick Bearelle (Focus8720) vroeg op de gemeenteraad naar de reden van het uitstel. “Veel verenigingen zijn pas laat verwittigd dat de werken in augustus zouden starten en pas in december af zouden zijn”, zegt hij. “Voor velen was dat een donderslag bij heldere hemel, vlak nadat ze hun jaarprogramma hadden opgesteld. Een week later kwam dan het wijze besluit om pas in 2020 te starten.” 

Schepen Bart De Keukeleire: “Er is nog extra voorbereiding nodig voor de verwarming en de elektriciteit. Er kruipt meer planning in dan gedacht. Als dit afgerond is, zullen we een infovergadering organiseren om meer uitleg te geven.” 

De buitenwerken aan het achterliggende speelplein zijn verplaatst van afgelopen najaar naar eind april, begin mei.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.