Voetganger (31) overleeft bizarre aanrijding door krantenbezorger in Markegem niet

Tijdens het onderzoek van de deskundige is de witte bestelwagen omhoog getild.
LSI Tijdens het onderzoek van de deskundige is de witte bestelwagen omhoog getild.
In de Dentergemse deelgemeente Markegem is de voorbije nacht een 31-jarige voetganger om het leven gekomen bij een ongeval.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In een smalle en donkere weg aan de Wakkenstraat werd het slachtoffer rond 2.30 uur aangereden door de bestelwagen van een 62-jarige krantenbezorger uit Dentergem. Wat het slachtoffer daar ’s nachts te voet deed, is nog onduidelijk. Mogelijk lag de Poolse seizoensarbeider, die amper vierhonderd meter verderop in de Wakkenstraat woont, al op de weg en reed de krantenbezorger er in het donker gewoon over.  Een MUG-team snelde nog ter plaatse, maar voor de man kon geen hulp meer baten. Hij laat een partner en een kind na.

De krantenbezorger mocht pas na enkele uren zijn voorraad kranten overladen naar een andere wagen.
LSI De krantenbezorger mocht pas na enkele uren zijn voorraad kranten overladen naar een andere wagen.

Een deskundige is in opdracht van het West-Vlaamse parket aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.  Tijdens dat onderzoek moest de bestelwagen door een takelfirma ook omhoog getild worden om de onderkant van de wagen te kunnen bekijken. Ook een wetsdokter kwam ter plaatse om bloedafnames te doen en de oorzaak van het overlijden te achterhalen. Er zal ook onderzocht worden of het slachtoffer onder invloed was. De plaats van het gebeuren bleef urenlang afgezet.

Het ongeval vond plaats in een donkere straat vlakbij een kruispunt met de Wakkenstraat in Markegem.
LSI Het ongeval vond plaats in een donkere straat vlakbij een kruispunt met de Wakkenstraat in Markegem.

Krantenbezorger Roland uit Dentergem is al jaren voor dag en dauw op pad in groot-Dentergem om honderden krantenabonnees van hun dagelijkse leesvoer te voorzien. Hij reed de zijstraat van de Wakkenstraat gewoontegetrouw achterwaarts in om een abonnee te beleveren en daarna makkelijk weer de hoofdweg van de Wakkenstraat te kunnen oprijden. Plots merkte hij op dat hij met iets in aanrijding was gekomen. Toen hij uitstapte, zag hij het slachtoffer liggen en verwittigde meteen de hulpdiensten. Hij was van streek. “Het is erg, heel erg”, reageerde zijn partner. Hun krantenwinkel bleef dinsdag gewoon open.