Twintiger sterft na klap tegen vrachtwagen

Mike Verschatse (25) rijdt op E17 in Nazareth in op file

De bestelwagen reed achteraan in op een vrachtwagen. Mike zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.
JEW De bestelwagen reed achteraan in op een vrachtwagen. Mike zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.
Mike Verschatse (25) uit Wakken is gisterenmorgen overleden, nadat hij met zijn bestelwagen tegen een vrachtwagen op de E17 in Nazareth reed. "We begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren", reageert zijn aangeslagen moeder uit Wielsbeke.

Mike Verschatse was rond 9.30 uur met zijn bestelwagen van het bedrijf Beel uit Wortegem-Petegem onderweg naar een klant. Hij reed op de E17 in de richting van Gent, toen het ter hoogte van het parkeerterrein in Nazareth misliep. Mike merkte een vrachtwagen op de rechterrijstrook te laat op en reed er achteraan op in. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen stond de vrachtwagen op dat moment stil in de file. "We begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren", vertelt zijn aangeslagen moeder uit Wielsbeke. "Mike was een ongelooflijk vriendelijke jongen en vooral een zeer harde werker. Hij had een huis gekocht in Wakken, dat hij volledig aan het renoveren was. Hij deed dat nog na zijn werkuren. Hij had sinds enkele maanden ook een vriendin."

Deeltijds garagist

Aan de woning van de twintiger, langs de Markegemstraat in Wakken, staat het vol auto's, waaraan Mike graag sleutelde. "Na zijn uren was hij deeltijds garagist", legt een buurman van Mike uit. "Die jongeman is nog maar sinds januari in het huis komen wonen. Hij had het al enkele jaren geleden gekocht. Mike was altijd uiterst vriendelijk, onbegrijpelijk dat dit is kunnen gebeuren." Mike heeft nog één jongere broer.

Geliefd bij collega's

De verslagenheid bij het bedrijf waar Mike werkte, Beel uit Wortegem-Petegem, is zeer groot. Het bedrijf is gespecialiseerd in landbouw-grondverzet en tuinbouwmachines. Mike was er erg graag gezien bij zijn collega's. "We weten niet goed wat er precies is gebeurd. We zullen dit binnenskamers moeten proberen te verwerken", klinkt het bij de directie.


Door het ongeval was de E17 in de richting van Gent over twee rijstroken versperd. Het verkeer kon alleen over de linkerrijstrook passeren, wat een lange file veroorzaakte vanaf Waregem. Wie richting Gent reed, moest op ruim een uur wachttijd rekenen. Rond 12 uur was de rijbaan vrij. De uitvaart van Mike Verschatse zal volgende week dinsdag plaatsvinden, om 14 uur in het crematorium 'Uitzicht' in Kortrijk. (JEW, AHK, DCRB)