Tweelingbroer van slachtoffer silobrand Vichte raakt nu ook gewond bij ontploffing gasflessen

Een stofexplosie, daags na een eerdere brand in een silo van het ramen- en deurenbedrijf Pouleyn in Vichte, eiste eind januari een zware menselijke tol.
Hans Verbeke Een stofexplosie, daags na een eerdere brand in een silo van het ramen- en deurenbedrijf Pouleyn in Vichte, eiste eind januari een zware menselijke tol.
Amper vier maanden nadat zijn broer Axel bij een brand aan een silo bij de firma Pouleyn in Vichte (Anzegem) zwaar verbrand raakte, is maandag ook zijn tweelingbroer Aaron (22) Vroman verbrand geraakt. Dat gebeurde toen er zich in zijn bestelwagen een ontploffing voordeed toen hij wou vertrekken.

Rond 7 uur maandagochtend wou hoefsmid Aaron met zijn bestelwagen aan zijn woning in de Adamstraat in Markegem (Dentergem) vertrekken. Hij stak een sigaret op en er volgde een ontploffing. Wellicht had de bestelwagen zich met gas van twee gasflessen gevuld. Aaron raakte verbrand maar had zelf de reflex om snel onder de douche plaats te nemen. Met brandwonden in het gezicht is hij naar het UZ in Gent overgebracht. Hij liep minder zware brandwonden op dan zijn broer want dinsdag mocht hij het ziekenhuis al verlaten.

Bij de brand bij Pouleyn in Vichte raakte niet enkel zijn tweelingbroer, maar ook twee andere werknemers van een reinigingsfirma zwaar verbrand. Hun collega Matthias Vuylsteke overleefde het arbeidsongeval niet.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Slegers

    Tja, dan schort er toch wat aan de veiligheid bij die firma.

  • Pieter Verhulst

    Toch maar eens de veiligheidsvoorschriften naleven die bij de job horen ?