Trio lanceert 'machtige' kledinglijn

JONGE ONDERNEMERS SPELEN IN OP WEST-VLAAMSE HYPE

Studenten en ondernemers Arthur Denys en Alex en Arnaud Lagast.
Foto Deleu Studenten en ondernemers Arthur Denys en Alex en Arnaud Lagast.
Er is al een hele reeks T-shirts met grappige opschriften op de markt in de nasleep van reeksen als Bevergem en Eigen Kweek. Drie jonge ondernemers van amper 18 en 21 gaan nu verder op dat elan en lanceren een kledinglijn met 'Machtig' als baseline. "We zijn al bijna door onze eerste voorraad heen."

Neen, ze hebben het warm water niet uitgevonden, maar wie de sweaters met het opschrift 'Machtig' van Arthur Denys (18) uit Izegem en de Oeselgemse broers Alex (18) en Arnaud Lagast (21) ziet, kan als volbloed West-Vlaming een grijns toch niet onderdrukken. Toegegeven, het idee tapt uit hetzelfde vaatje als de lijn West-Flemish For Behinners (met klassiekers als 'Dust means Thirsty' en 'Awesome means Breath') en ze mogen dan wel Freddy De Vadders favoriete stopwoordje op het textiel geplaatst hebben, toch stoppen daar alle vergelijkingen. "Want 'machtig' is nu eenmaal een fantastisch dialectwoordje", beamen de jongens. "We gebruiken het woord om de vijf minuten wel eens en dus moesten we niet ver zoeken toen we nog iets origineels zochten voor een eigen kledinglijn."

AB Textiles

Ze zijn er overigens niet mee aan hun proefstuk toe. Al in april vorig jaar richtten de drie studenten AB Textiles op. "Daarmee proberen we textieloplossingen voor vriendengroepen, verenigingen, sportclub of kleine ondernemingen te vinden", vertelt Alex. "Kort gezegd bieden we T-shirts, sweaters, polo's of werkkledij aan waar iemand een zelfgemaakte slagzin en logo kan op plaatsen. Wat begon als een bijverdienste, groeide al snel uit tot een jong bedrijf dat we met veel plezier leiden. Elk met zijn eigen verantwoordelijkheden en kwaliteiten. Dat loopt vrij goed, want we kregen al tal van aanvragen. Van horecazaken en jeugdbewegingen tot onze eigen school."

Studeren

Arthur en Alex studeren deze maand af in de richting economie-talen aan het H. Hartcollege in Waregem. Arnaud werkt ondertussen. Na hun uren nemen ze AB Textiles er nog bij. "Voorlopig niet als hoofdberoep, want Alex trekt volgend jaar naar Gent om handelswetenschappen te studeren en ik naar Eindhoven om er bedrijfskunde te volgen", vertelt Arthur. "Maar onze kledinglijn slaat wel aan. We zijn bijna door onze eerste voorraad heen. Het leuke is dat West-Vlamingen meteen mee zijn met ons verhaal, maar ook anderen kunnen het wel smaken. 'Machtig' heeft in het algemeen Nederlands een andere betekenis, maar het blijft leuk. We hebben ook een andere T-shirtlijn gelanceerd: La Côte Belge. Die zullen we deze zomer promoten aan zee. Je kan onze kleren online bestellen, maar we gaan liever persoonlijk bij de klant langs. Zo weten we wie onze kleren draagt en ontdekken we hoe we daar nog beter kunnen op inspelen."


Wie wil bestellen, kan dat via www.ab-textiles.com