Moeder en zoontje (4) naar ziekenhuis met CO-intoxicatie

Met twee ambulances is het trio naar het ziekenhuis overgebracht.
ANP XTRA Met twee ambulances is het trio naar het ziekenhuis overgebracht.
In Wakken (Dentergem) zijn zaterdagmiddag een vrouw en haar 4-jarig zoontje naar het ziekenhuis gebracht met CO-intoxicatie. Ook een buurvrouw raakte bevangen door het geurloze gas.

Iets voor 11 uur merkte Deborah H. (35) uit de Lindestraat in Wakken op dat haar 4-jarig zoontje zich onwel voelde. Toen ze zelf ook misselijk en duizelig werd, alarmeerde ze eerst haar echtgenoot, daarna een buurvrouw uit de vlakbij gelegen Mandelvijver die beroepshalve verpleegster is. Delphine G. stelde vast dat de toestand van moeder en zoontje niet oké was en verwittigde de hulpdiensten. Twee ambulances en een MUG-team snelden samen met de brandweer ter plaatse. De brandweer stelde in de woning een veel te hoge concentratie CO vast. Oorzaak was een slecht werkende gasinstallatie. Zowel moeder, zoontje als buurvrouw zijn naar het ziekenhuis van Waregem gebracht. Ze bleven wel bij bewustzijn. In het ziekenhuis zouden ze extra zuurstof toegediend krijgen tot hun bloedwaarden opnieuw normaal waren. De brandweer zorgde voor ventilatie van de woning.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.