Moeder die haar tienerdochter en -zoon dagen alleen achterliet terug thuis

In de woning van Anouschka L. in Wakken brak donderdag brand uit, terwijl haar 12-jarige zoon en 13-jarige dochter alleen thuis waren.
Alexander Haezebrouck In de woning van Anouschka L. in Wakken brak donderdag brand uit, terwijl haar 12-jarige zoon en 13-jarige dochter alleen thuis waren.
Mama Anouschka L. uit Wakken is sinds vrijdagvoormiddag terug in het land, nadat donderdag brand was uitgebroken in haar woning. Haar 13-jarige dochter en 12-jarige zoon verbleven sinds woensdag alleen in het huis omdat zij drie dagen samen met haar vriend, die vrachtwagenchauffeur is, in Duitsland vertoefde. 

Op het moment van de brand, die in de garage uitbrak, was enkel het meisje aanwezig in het huis. Zij kon ontkomen, maar werd met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze ook de nacht doorbracht. De woning is onbewoonbaar verklaard. Haar broertje werd opgevangen in het begeleidingstehuis Oranjehuis in Kortrijk. Het meisje werd vrijdagmorgen ook naar daar gebracht. Vrijdagmorgen kwam hun moeder dus terug van haar tripje, in de tuin vond ze ook één van hun honden terug die sinds de brand spoorloos was. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Hertens

  On verantwoordelijke moeder

 • Norbert Thieren

  Reizen een ziekte waardoor veel dieren en zelfs eigen kinderen voor gedumpt worden.

 • Danielle Roggeman

  Nog nooit over verantwoordelijkheidsgevoel gehoord zeker? Sommige mensen zouden beter geen kinderen krijgen.

 • Heike Cheesendale

  Als zoiets donderdag is gebeurd vind ik het straf dat ze pas vandaag thuiskomt! Lis van het feit dat ze haar kinderen alleen liet!

 • Juliette Francois

  Dit is een spijtig ongeval. De veroordelende toon van het artikel kan men echter niet maskeren. "Moeder die kinderen alleen achterliet"... In normale omstandigheden, met goede afspraken met buren en familie, moet dit toch wel kunnen, vind ik.