Katrien en Stefanie eerste vrouwelijke wijkteam in regio

Stefanie Coen en Katrien Van Vooren.
Foto Statius Stefanie Coen en Katrien Van Vooren.
De wijkdienst van de politie in Dentergem wordt sinds kort bemand door twee vrouwen en dat blijkt een primeur in onze regio te zijn.

Katrien Van Vooren (34) en Stefanie Coen (37) staan een paar dagen per week de inwoners te hulp vanop hun wijkpost in het gemeentehuis. "Daarnaast blijven we bereikbaar op het nummer 0491/92.01.36", vertelt Katrien. "Ik werk hier sinds 20 maart, nadat ik eerder al in Brussel, Deinze-Zulte en in de politiezone Midow gewerkt heb."

Banksector

Stefanie werkt al sinds 2015 in de wijkpost, ter vervanging van Filip Naert. "Ik zat er negen maanden alleen tot Katrien erbij kwam", zegt ze. "Ik kom uit de banksector, maar besloot een opleiding tot politie-inspecteur te volgen. Ik sloot in 2012 aan bij het korps van Midow en startte bij de interventieploeg. Het is speciaal dat we het eerste vrouwelijke wijkteam in de regio zijn, maar wij hebben daar nog nooit bij stilgestaan. We doen gewoon ons werk en zijn blij dat we de mensen kunnen helpen." De wijkpost is open op maandag van 9 tot 12 uur, op dinsdag van 13.30 tot 17.30 uur en elke tweede zaterdag van 9 tot 12 uur. (VDI)