Inwoners te weinig betrokken

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DENTERGEM

Het gemeentehuis van Dentergem. Hoe zorg je ervoor dat inwoners meer betrokken worden bij het beleid?
VDI Het gemeentehuis van Dentergem. Hoe zorg je ervoor dat inwoners meer betrokken worden bij het beleid?
Op vlak van communicatie zijn er in Dentergem nog werkpunten. Welke maatregelen volgen er om de bevolking optimaal op de hoogte te houden en de inspraak makkelijker te maken?

Stefan Bonné (Focus8720): "Meer overleg met het middenveld blijft een oud zeer in Dentergem en blijft ook de volgende legislatuur een aandachtspunt. Initiatieven zoals de input van de lokale ondernemers moeten omarmd worden. Dat geldt ook voor organen zoals de jeugdraad en de seniorenraad, mocht die laatste bestaan in Dentergem. Ten slotte lijkt het ons ook opportuun om de verenigingen regelmatig te bevragen over hun ideeën. Wat communicatie betreft blijven we zien dat de gemeente er niet in slaagt om kort op de bal te spelen bij wegenwerken. Meer gebruik maken van interactieve kanalen zoals Facebook en Twitter kan een stap vooruit zijn. En maak per bouwwerf een mailinglijst zodat omwonenden weten wat er te gebeuren staat."


Koenraad Degroote (Eendracht) zegt dat er de laatste jaren al heel wat gebeurd is, al vindt ook hij dat er nog werk aan de winkel is: "De dienst communicatie en informatie werd het afgelopen jaar enorm uitgebouwd. Moderne kanalen werden aangesproken. Ook de infokrant steekt in een volledig nieuw kleedje. Deze dienst bekijkt alle mogelijke vormen van communicatie met betrekking tot de gemeentelijke diensten. Er werd inmiddels al werk gemaakt van bestek voor een nieuw communicatieplan. De website zal ook gebruiksvriendelijk gemaakt worden voor smartphones. En er is al een onderzoek lopende naar digitale borden en een digitale nieuwsbrief." (VDI)