Geplande brand aan tankstation zorgt voor opschudding

Er was gisterenvoormiddag even opschudding in de buurt van het tankstation op het kruispunt van de Deinsesteenweg met de Galgenveldstraat in Tielt. Een passant had er de noodcentrale in Brugge gebeld met de melding dat er brand was.

De blussers snelden ter plaatse, maar hoefden niet in te grijpen. "Een gespecialiseerde firma was er bezig met het leegmaken van een ondergrondse gastank", zegt Lieven Rijckaert, postoverste van de brandweer in Tielt.

"In de plaats van het gas te laten ontsnappen, werd het in brand gestoken zodat het gecontroleerd kon worden weggewerkt. Wij waren vooraf op de hoogte gebracht van dat karwei, net als de noodcentrale in Brugge. Maar we nemen uiteraard geen risico als er plots toch een brand wordt gemeld", besluit Rijckaert. (VHS)

Een gespecialiseerde firma liet het resterende gas in de ondergrondse gastank gecontroleerd opbranden in de buurt van het tankstation op het kruispunt van de Deinsesteenweg.
Hans Verbeke Een gespecialiseerde firma liet het resterende gas in de ondergrondse gastank gecontroleerd opbranden in de buurt van het tankstation op het kruispunt van de Deinsesteenweg.