Gemeentearchief krijgt archeologische vondsten cadeau

Projectontwikkelaar Luc Taelman kwam de vondsten afgeven aan archivaris Elisabeth Blancke. Ook burgemeester Koenraad Degroote en schepenen Yves Lambrecht, Philippe Vanhaesebrouck en Bart De Keukeleire waren van de partij.
VDI Projectontwikkelaar Luc Taelman kwam de vondsten afgeven aan archivaris Elisabeth Blancke. Ook burgemeester Koenraad Degroote en schepenen Yves Lambrecht, Philippe Vanhaesebrouck en Bart De Keukeleire waren van de partij.
Projectontwikkelaar Luc Taelman heeft enkele archeologische vondsten aan het gemeentearchief van Dentergem geschonken. Die waren een tijdje geleden bij opgravingen op een verkaveling in de Catharinastraat in Oeselgem aangetroffen.

“Het gaat om sporen die dateren van ongeveer 900 jaar voor Christus”, meent Taelman, die er negen huizen bouwt. “Ze verwijzen onder andere naar de toenmalige aanwezigheid van een waterput en twee bewaarplaatsen voor de oogst. Dit moet van het oudste materiaal zijn dat ooit in Oeselgem is aangetroffen.” 

Archeoloog Maarten Bracke vond op de site ook nog op aardewerk uit dezelfde periode. Taelman schenkt de vondsten aan het gemeentearchief. Hij kwam de doos vol waardevolle resten persoonlijk afgeven. “We zijn blij met deze schenking”, reageert archivaris Elisabeth Blancke. “Het zou zonde voor onze gemeente zijn mocht dit verdwijnen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.