Fruitteler (73) in levensgevaar na ongeval door hartaanval

De Volvo S60 van de fruitteler kwam uiteindelijk in het struikgewas tot stilstand.
Foto Verbeke De Volvo S60 van de fruitteler kwam uiteindelijk in het struikgewas tot stilstand.

Etienne Wolfcarius, van het gelijknamige fruitbedrijf in Markegem, is gisteren het slachtoffer geworden van een hartaanval. Voor zover bekend verkeerde de 73-jarige man gisterenavond nog altijd in levensgevaar.


Wolfcarius was net met zijn Volvo S60 weggereden van een boomgaard langs de Bergstraat, in de buurt van de Mandelvijver. Toen hij het T-punt met de Vijvestraat naderde, werd de echtgenoot van Nicole Seurynck (67) onwel. De stuurloze Volvo dwarste de Vijvestraat, belandde op een akker, maakte een boog en reed zo pardoes door het struikgewas langs de dreef die leidt naar de hoeveslagerij Hof ter Linden. Daar kwam de auto tot stilstand.

Reanimeren

Een verpleegster van De Zorgbrigade (Wit-Gele Kruis) stopte om hulp te bieden aan de bewusteloze bestuurder. Kort nadien arriveerden ook de hulpdiensten. Etienne Wolfcarius werd gereanimeerd, ook nog toen hij onder begeleiding van een MUG-team naar het ziekenhuis in Waregem werd overgebracht. Kort nadien arriveerden in Wakken op de plaats van de feiten ook zijn zonen Stephan en Yves, die sinds een tijdje het succesvolle fruitbedrijf leiden. (VHS)