Frederick en Wendy openen Uitvaartcentrum Desmet in Dentergem: “Nu hoeven mensen niet meer uit te wijken naar Tielt of Waregem”

Frederick Desmet en Wendy Ducellier in hun nieuwe aula.
Anthony Statius Frederick Desmet en Wendy Ducellier in hun nieuwe aula.
Dentergem heeft voortaan een eigen uitvaartcentrum. Frederick Desmet en Wendy Ducellier toverden het vroegere pand van Ruitersport en Transport Ruyssen in de Wontergemstraat om tot een aula voor afscheidsdiensten van tien tot driehonderd mensen. “Waardig afscheid nemen kan nu ook ’s avonds”, zegt Frederick.

Het verhaal van de begrafenisondernemersfamilie Desmet begon dertig jaar geleden, toen Stefaan Desmet zijn meubelzaak in Wakken begon te combineren met het verzorgen van uitvaarten. Tot een tijdje geleden werden de overledenen opgebaard bij Uitvaartzorg Amez in Waregem, waar ook de afscheidsdiensten plaatsvonden, maar onlangs opende Stefaans zoon Frederick samen met zijn vrouw Wendy Uitvaartcentrum Desmet in de Wontergemstraat in Dentergem. Wendy heeft hiervoor twaalf jaar in rusthuis Mariaburcht in Dentergem gewerkt, maar staat nu ook fulltime in de zaak.

Vier rouwkamers

“Er was vraag naar een uitvaartcentrum in Dentergem, want voor plechtigheden moesten de mensen nu uitwijken naar Tielt of Waregem”, legt Frederick uit. “Wendy en ik nemen alle regelingen voor onze rekening, van de aangiftes van overlijden en de regeling van de begraafplaats tot het rouwdrukwerk. Onze aula voor uitvaarten biedt plaats aan driehonderd mensen en de ruimte kan met panelen ook kleiner gemaakt worden voor intieme plechtigheden. Daarnaast verzorgen we ook traditionele diensten in alle kerken in de buurt. Een laatste groet brengen aan de overledenen kan in een van onze vier rouwkamers. Op de bovenverdieping hebben we een toonzaal voor kisten en een ruime winkel met accessoires, zoals urnen en kaartjes. Na een kerk- of auladienst kun je een koffietafel organiseren in een aparte zaal, die plaats biedt aan zeventig mensen. Ons uitvaartcentrum beschikt over honderd parkeerplaatsen."

Familieleden die dat willen, kunnen ook na 18 uur afscheid nemen van de overledene. We merken vooral bij jonge mensen dat hier steeds meer vraag naar is

Frederick Desmet

Afscheidsboom

Frederick en Wendy hebben ook een aantal extra’s voor de nabestaanden. “Familieleden die dat willen, kunnen ook na 18 uur afscheid nemen van de overledene. We merken vooral bij jonge mensen dat hier steeds meer vraag naar is. Families kiezen ook steeds vaker voor een afscheidsplechtigheid in de namiddag. Daarnaast hebben we ook een afscheidsboom in onze aula staan. In de bladeren van deze boom worden de namen van de overledenen gegraveerd. Ieder jaar worden de families van de mensen die dat jaar overleden zijn uitgenodigd op een receptie. De reden waarom we dit doen is omdat bij het regelen van een begrafenis alles vrij snel moet gebeuren. We zitten iedere dag met de nabestaanden samen en we staan hen bij in een moeilijke periode. Na de plechtigheid stopt dit contact abrupt en dat is soms jammer. Daarom willen we iedereen de kans geven om samen met ons hun dierbare overledenen te herdenken. De families krijgen dan ook het blad van de afscheidsboom mee naar huis.”

Meer info op www.uitvaartcentrumdesmet.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOHNNNY Fold

    Veel werk toegewenst en succes met de zaak.