Café De Haan omgetoverd tot brasserie BalCou

Nancy en Sandra runnen vanaf zaterdag brassserie BalCou.
VDI Nancy en Sandra runnen vanaf zaterdag brassserie BalCou.
Na een jaar leegstand heropent het voormalige café De Haan op de Wapenplaats op zaterdag 27 april onder de nieuwe naam brasserie BalCou. Een verwijzing naar nieuwe uitbaters Nancy Balcaen (32) en Sandra Couderé.

Nancy en Sandra leerden elkaar bij hun vorige werkgever Colruyt kennen. “We hebben er jaren graag gewerkt, maar nu was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Nancy. “Ik heb zelf nog een frituur in Zulte uitgebaat en Sandra heeft ervaring met bedienen in een café, maar voor de rest stappen we onbevangen in dit horeca-avontuur. We droomden al langer van een eigen zaak waar we een ontbijt zouden kunnen serveren, gezien daar in deze regio toch een gebrek aan is. We gaan elke zondag dan ook een ontbijt serveren. We zullen afwisselend in de keuken of de zaal staan. We serveren straks ook huisgemaakte burgers, croques, pasta’s en tapas. In de namiddag zijn er ook pannenkoeken, wafels en ijs verkrijgbaar.”

Landelijke stijl

Nancy en Sandra ontdekten het leegstaande café op internet. “Het interieur was wel dringend aan een opknapbeurt toe, maar gelukkig kregen we carte blanche van brouwerij Haacht. We hebben gekozen voor een landelijke stijl met veel hout en een lichtere look.”

Brasserie BalCou is op maandag van 10 tot 18 uur open, op dinsdag marktdag van 8 tot 18 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 10 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 14 uur. Woensdag is de sluitingsdag. “Zodat we ook ons gezinsleven kunnen blijven bewaren. In zomermaanden juli en augustus wordt maandag de sluitingsdag.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.